Συνάντηση Θραψανιώτη με εργαζόμενους ΕΣΠΑ παιδικών Σταθμών
από τη συνάντηση στο γραφείο του βουλευτή στον Άγιο Νικόλαο

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης είχε την Τετάρτη 30 Ιουνίου με τους συμβασιούχους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι εκδήλωσαν την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς και το πάγιο αίτημα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, αφού δουλεύουν με διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ επί σειρά ετών, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τόνισαν ακόμη την ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης ώστε να είναι δυνατή η μονιμοποίηση τους. Το υπάρχον μόνιμο προσωπικό  είναι πολύ μικρότερο από αυτό των συμβασιούχων και χωρίς την παρουσία των συμβασιούχων οι περισσότεροι από τους ήδη υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Ο Βουλευτής από την μεριά του τόνισε ότι η στελέχωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό είναι μονόδρομος.

 Θεωρεί το αίτημα τους δίκαιο ώστε να τελειώνει η εργασιακή ομηρεία τους. Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για άλλους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν, είναι απαραίτητη η εναρμόνιση και των αποφάσεων των Εθνικών δικαστηρίων που θα εκδικάσουν στην συνέχεια την ίδια υπόθεση. Και η χώρα μας πρέπει να σεβαστεί αυτήν την απόφαση και να αλλάξει την νομοθεσία της γιατί  τίθεται και ζήτημα παραβίασης του Δικαίου της Ένωσης.

Η υποστήριξη τόσο του Βουλευτή όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον αγώνα τους είναι δεδομένη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos