Συνάντηση Θραψανιώτη με το κίνημα «Ενεργοί μπαμπάδες»
ο βουλευτής με τους “Ενεργούς μπαμπάδες”

Συνάντηση με μέλη του κινήματος «ενεργοί μπαμπάδες» είχε το απόγευμα της Τρίτης 20-4-2021, μετά από αίτημα τους. Οι κ. Αντζολιδάκης, Ζερβάκης και Πλατής, ζήτησαν την συνάντηση για να εκφράσουν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στην αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, η διαβούλευση του οποίου έληξε 1η Απριλίου 2021. Επίσης ζήτησαν να ενημερωθούν για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πάνω στο θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών.            

Το μείζον ζήτημα που τους απασχολεί είναι το θέμα της συνεπιμέλειας. Και ζητούν «την ισόχρονη και ουσιαστική ανατροφή των παιδιών από τους δύο γονείς τους, κάτι το οποίο είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους». Ο κ. Αντζολιδάκης αναφέρθηκε ακόμα στις απόψεις επιστημονικών φορέων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, που τάσσονται υπέρ  της συνεπιμέλειας προς όφελος του παιδιού. Ο Βουλευτής από την μεριά του, τόνισε ότι είναι λογικό και θεμιτό το αίτημα της ισότητας στην επιμέλεια των παιδιών και της αμφισβήτησης των έμφυλων στερεοτύπων, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες, 40 χρόνια μετά τον τελευταίο εκσυγχρονισμό, έχουν αλλάξει.

Η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου θα πρέπει να υπηρετεί κυρίως το συμφέρον του παιδιού. Επεσήμανε προβληματικά σημεία που υπάρχουν στην πρόταση του Υπουργείου και τους πληροφόρησε ότι διεξάγεται διαβούλευση και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το θέμα. Ζήτησε δε να ξανασυναντηθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί, για να τη συζητήσουν.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos