Συνεδρίαση δια ζώσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης (φωτογραφία αρχείου)

Συνεδρίαση δια ζώσης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ – αίθουσα ΜΙΝΩΣ – οδός Υγείας αριθμ. 2), σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τα άρθρα 14 και 15 της ΚΥΑ 32009/23-05-2020.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης, όπως ισχύει), είναι:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου και Περιφερειάρχη

Β. Ψηφίσματα

Γ. Απάντηση σε Επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων:

Γ1. Του κ. Χρονάκη Νικόλαου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» με θέμα: «Πρόγραμμα δακοκτονίας σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου και σε επίπεδο Κρήτης».

Γ2. Του κ. Κοπάση Ελευθέριου της παράταξης «Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» με θέμα: «Ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου και της Υπηρεσίας Δόμησης Χανίων».

Γ3. Της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗΣ» με θέμα: «Για τα προβλήματα στη δακοκτονία κατά τη φετινή περίοδο».

  1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1.1. Έγκριση 6ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Έτους 2022 ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης ΠΚ.

– (εισηγήτρια η κ. Δασκαλάκη Χρυσούλα, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ)

1.2.Έγκριση Τροποποίησης Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2022, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τουρισμού ΠΚ.

– (εισηγητής ο κ. Κώτσογλου Κυριάκος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΠΚ)

2.     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.1 Έγκριση 2ης τροποποίησης προϋπολογισμού  Περιφέρειας Κρήτης  και Περιφερειακών Ενοτήτων οικονομικού έτους 2022, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ.
- (εισηγήτρια η κα Ραπτάκη Μαρία Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ). 
 

2.2. Εκτέλεση προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2022, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ.

- (εισηγήτρια η κα Ραπτάκη Μαρία Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ). 

2.3 Καταστροφή -ανακύκλωση  άχρηστου υλικού, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Π.Κ.

– (εισηγήτρια η κα Ραπτάκη Μαρία Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ).

3.    ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 
 

3.1. Έκδοση απόφασης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της επαρχιακής οδού 44 «Αγιές Παρασκιές – Καστέλλι – όρια Νομού», για την κατασκευή της κάτω διάβασης Τ10 (Χ.Θ.: 12+643) στο υποτμήμα αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ – Είσοδος Αεροδρόμιου Καστελλίου, από Χ.Θ:12+540 έως Χ.Θ.:16+996,13, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου.

– (εισηγητής ο κ. Συριγωνάκης Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου ).

4.ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.1 Αποδοχή  του ευρωπαϊκού  έργου «“TRANSCEND” –«Transformational and Robust AdaptatioN to water Scarcity and ClimatE chaNge under Deep uncertainty- Δυναμική Προσαρμογή στη λειψυδρία και στην κλιματική αλλαγή υπό συνθήκες βαθιάς αβεβαιότητας, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης ως εταίρος, σύμφωνα με την εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Ευρωπαϊκών διεθνών θεμάτων και ανάπτυξης συνεργασιών.

-(εισηγητής ο κ. Αλεξάκης Γεώργιος εντεταλμένος ΠΣ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων ΠΚ)

  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

5.1. Έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.  

-(εισηγητής ο κ. Ξυλούρης Νικόλαος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ΠΚ.)

6   ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Έγκριση των προτάσεων που κατατέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Π.Κ. και  με τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων του νησιού στις 24/08/2022,  στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027 και των γενικότερων προβλημάτων που αφορούν τον Πρωτογενή Τομέα, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΚ

  • (εισηγήτρια η κ. Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη Ειρήνη Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα ΠΚ)
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos