ΣΥΡΙΖΑ: ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει!

Το υπουργείο Παιδείας και η κ. Κεραμέως μετά την αποτυχία εφαρμογής της εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας εξαιτίας της σχεδόν καθολικής συμμετοχής ( περίπου 90% ) των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή που είχε κηρύξει η ΟΛΜΕ/ΔΟΕ για την σχολική χρονιά 2019-2020, προσπαθεί με εκφοβιστικές εγκυκλίους να σπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.

Πέρυσι τα σχολεία μας έμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα στην Ευρώπη και φέτος  ανοίγουν χωρίς κανένα νέο μέτρο προστασίας από την πανδημία (το 50%+1 που εφαρμόζει η κ. Κεραμέως, χωρίς καμιά επιστημονική εισήγηση, είναι καταστροφικό).  Αυτή την ώρα επιλέγει το Υπουργείο για να επιβάλει πολιτικές που βρίσκουν αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.

Προσπαθεί να εκφοβίσει τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να μην επαναληφθεί και την  φετινή χρονιά η συνέχιση της πετυχημένης απεργίας – αποχής ενάντια στην εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Η νέα εγκύκλιος που εξέδωσε το ΥΠΑΙΘ στις 16/9/2021 απειλεί τους εκπαιδευτικούς ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από τον νόμο 4823/21 άρθρο 56 κυρώσεις σε όσους/-ες συμμετέχουν στην απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Η απεργία – αποχή σαν μορφή απεργίας έχει κριθεί στα δικαστήρια απόλυτα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ακόμα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναγνωρίζει την απεργία – αποχή ως νόμιμη μορφή απεργιακής κινητοποίησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των εκπαιδευτικών για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και δεσμεύεται, όπως δήλωσε και ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Φίλης, ότι θα καταργήσει τις διατάξεις των νόμων 4692/2020 και 4823/2021, αποκαθιστώντας άμεσα τους/τις απεργούς εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική κύρωση σε βάρος τους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos