Σχολικά γεύματα, εκτός το Λασίθι
Η παροχή γεύματος σε μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης… Photo by Katerina Holmes on Pexels.com

Στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου απευθύνεται η Ένωση Γονέων δήμου Αγίου Νικολάου, ερωτώντας σε τι ενέργειες έχει προβεί ο δήμος για την αντιμετώπιση του αποκλεισμού από τα προγράμματα “Σχολικά Γεύματα” του νομού Λασιθίου.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, 

όπως ήδη γνωρίζετε έχει ήδη ξεκινήσει το Πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το σχολικό έτος 2022 -2023, το οποίο υλοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ. Εντούτοις, για ακόμη μία χρονιά ενώ εντάχθηκαν σχολικές μονάδες των τριών νομών της Κρήτης, Ηρακλείου-Ρεθύμνου-Χανίων, αποκλείστηκαν του προγράμματος όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού Λασιθίου συμπεριλαμβανομένων και  του δήμου Αγίου Νικολάου (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5151/04.10.2022) ενώ υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου μας επιθυμεί να ενημερωθεί για το αν ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει ήδη προβεί σε ενέργειες κάλυψης της συγκεκριμένης ανάγκης παροχής σχολικών γευμάτων σε μαθητές που χρήζουν αυτής της προσφοράς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και τη συνδρομή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του.

Δεδομένων των αντίξοων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν η ανάγκη στήριξης οικογενειών από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Η παροχή γεύματος σε μαθητές οικονομικά ασθενών οικογενειών αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης και αποδεικνύει την ύπαρξη ενεργούς κοινωνικής υποστήριξης από την αρμόδια δημοτική αρχή.

Με εκτίμηση,

η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Αγ. Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos