Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και στον δήμο οροπεδίου Λασιθίου
συνομιλώντας διαδικτυακά με τον Κώστα Γιαννόπουλο

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ανακοινώνει επίσημα τη συνεργασία του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν ανθρωπιστικό φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που για 25 ολόκληρα χρόνια συμβάλλει αδιάλειπτα στη φροντίδα κάθε παιδιού και της οικογένειάς του σε ανάγκη ή κίνδυνο. Σήμερα, ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Δήμο, με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου κ. Κώστα Γιαννόπουλου και του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.

Το σύμφωνο περιλαμβάνει ποικίλες θεματικές που πρώτιστο μέλημα και στόχο έχουν το Παιδί και την οικογένεια. Συγκεκριμένα,  οι συμβαλλόμενοι συναποδέχτηκαν τα εξής:

  1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό τον θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου
  2. Να συνεργαστούν για να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε δημοτική κλίμακα.
  3. Να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από σήμερα, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κρίσιμη ανθρωπιστικά εποχή, και δηλώνουν υπερήφανα αρωγοί στο πλευρό των οικογενειών και των παιδιών τους σε επίπεδο…

  • πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας (σωματική, σεξουαλική & ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση & εμπορία) ,
  • πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών
  • αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λπ., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής).
  • πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
  • υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας καθώς και σε
  •  έκτακτης ανάγκης αλλά και φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα).

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης αμέσως μετά από την υπογραφή του συμφώνου δήλωσε:

Με χαρά και ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Ο στόχος είναι  ενίσχυση των διαδικασιών για αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των παιδιών και των οικογενειών τους στο Οροπέδιο Λασιθίου, και, μάλιστα, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνσή τους. Ευχαριστώ θερμά και δημόσια τον Κώστα Γιαννόπουλο, ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού φορέα, για το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον για την προώθηση της εν λόγω συνεργασίας, που έχει επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια στον ορεινό Δήμο μας. Κύριο και πάγιο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής αποτελεί η στήριξη του Ανθρώπου σε κάθε επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος. Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε επίσης με τη σειρά του: Έχουμε ως βασική μας αρχή να λειτουργούμε με τη συνεργασία των θεσμών. Το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την αμεσότητα του Δήμου σε περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα υγείας, διαβίωσης, θυμάτων βίας και σε κατάσταση κινδύνου. Θέτουμε τις ολιστικές υπηρεσίες μας, τους πιστοποιημένους μηχανισμούς μας, καθώς και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού μας στη διάθεση του Δήμου, ώστε να ενισχύσουμε την αυξημένη ανάγκη ενημέρωσης, πρόληψης και άμεσης παρέμβασης για κάθε παιδί, λειτουργώντας σαν μία οντότητα, σαν μία οικογένεια.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos