Τηλεδιάσκεψη συνάντησης ΤΕΕ/ΤΑΚ με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ  των μελών της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ και  του  Δημάρχου Αγ. Νικολάου  κ. Αντώνη  Ζερβό.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και αναλύθηκαν καίρια θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Αγίου Νικολάου και γενικότερα τον Ν. Λασιθίου, με αρχικό θέμα συζήτησης το εμβληματικό έργο του ΒΟΑΚ.  Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, επεσήμανε ότι η κατασκευή του ΒΟΑΚ είναι επιβεβλημένη ώστε η Κρήτη  να αποκτήσει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών το οποίο  θα ξεκινάει από το ανατολικότερο σημείο της (Φαλάσαρνα) και θα καταλήγει στο δυτικότερο (Παλαίκαστρο). Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕΤΑΚ κ. Γεώργιος Ταβερναράκης,  ενημέρωσε τον κ. Αντώνη  Ζερβό για την διοργάνωση εκδήλωσης του ΤΕΕΤΑΚ  στη Σητεία με θέμα την παρουσίαση της προόδου της μελέτης του ΒΟΑΚ  του τμήματος Αγ. Νικόλαος – Σητεία καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφοράς.  Επίσης, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην ανάδειξη και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, με διεκδίκηση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρεια Κρήτης.

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν η αναφορά στην  υποστελέχωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, με τον κ. Αντώνη Ζερβό να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αγ. Νικολάου με την Υ.ΔΟΜ.  Αγ. Νικολάου να είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα τόσο οι μηχανικοί όσο και  οι πολίτες να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Επιπλέον συζητήθηκε ο αργός ρυθμός Κτηματογράφησης στον Ν. Λασιθίου, η κύρωση των Δασικών Χαρτών, η προστασία και αξιοποίηση του κοινόχρηστου – δημόσιου χώρου από τον Δήμο Αγ. Νικολάου, καθώς και ότι δεν είναι δυνατόν για περιβαλλοντικούς λόγους  να χωροθετούνται και να εγκαθίστανται ΑΠΕ σε περιοχές χαρακτηρισμένες ΄΄Natura΄΄. Ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕΤΑΚ κ. Γεώργιος Ταβερναράκης, τα μέλη της ΔΕ και ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός συμφώνησαν στην συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕΤΑΚ και του Δήμου Αγ. Νικολάου καθώς και στην ανάδειξη και επίλυση τεχνικών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Αγ. Νικολάου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, τα μέλη της ΔΕ  κ. Ειρήνη Βρέντζου, , κ. Μαρία Ξυλούρη, κ. Αντώνης Μαυρογιάννης, κ. Κώστας Μπάκιντας καθώς και τα μέλη της  Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου κ. Μαρία Ρουκουνάκη και κ. Μάρκος Μοδάτσος.

Για τη ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Ο Πρόεδρος

 Γεώργιος Ταβερναράκης

  Πολιτικός Μηχανικός Δ.Π.Θ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos