Τοποθέτηση της Μαρίας Γάλλου για τους δασικούς χάρτες
η Μαρία Γάλλου

η Δημοτική Σύμβουλος Αγίου Νικολάου Μαρία Γάλλου, κατά την μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου για τους δασικούς χάρτες, είπε:

Κ Πρόεδρε κ Δήμαρχε ,αγαπητοί συνάδελφοι και καλεσμένοι, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου Καλησπέρα

Πρώτα θα ήθελα να καταθέσω κάποια ερωτήματα που παρόλα όσα διάβασα δεν έχουν απαντηθεί ξεκάθαρα : Βάση ποιων δεδομένων και με ποιες διαδικασίες προέκυψαν οι χάρτες αυτοί; Ισχύει ότι όσοι έχουν τίτλους πριν το 1946 δηλ πριν τον αστικό κώδικα έχουν εξασφαλίσει τις περιουσίες τους ενώ όσοι έχουν τίτλους από το 2004 και μετά ουσιαστικά τις χάνουν άρα δεν τους συμφέρει πλέον οικονομικά να τις δηλώνουν;

Πριν τους δασικούς χάρτες είχαν χαρακτηριστεί δασικά κάποια ακίνητα- πολλά από αυτά οικόπεδα «φιλέτα»- όχι μόνο στο δήμο μας αλλά και σε όλο το νόμο. Θα ήθελα λοιπόν σαφή απάντηση αν οι δασικοί χάρτες ασπάζονται την προηγούμενη κατάσταση την ακυρώνουν η την ενσωματώνουν ; Οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα που είναι πάνω από 4 στρέμματα και χαρακτηρίζεται ένα κομμάτι τους δασικό χάνουν το δικαίωμα να οικοδομηθούν ;

Οι δασικοί χάρτες από ότι μαθαίνω θ επηρεάσουν και τις επιδοτήσεις λαδιού μια και πολλά αγροτεμάχια με ελιές έχουν παρουσιαστεί ως δασικά . Τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν για αυτά ;Πέρα από το μεμονωμένο θα γίνει ενημέρωση στους δημότες μας από το Δήμο και με πιο τρόπο; Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απαραίτητο!

Κ Δήμαρχε Ο Δήμος ως συλλογικό όργανο οφείλει να πρεσβεύει και να διατυμπανίζει τα δικαιώματα των δημοτών του και θα πρέπει ως συλλογικό όργανο το οποίο ασκεί τοπική εξουσία- με νόμιμο τρόπο- να επαγει τα θέλω και τα δικαιώματα των δημοτών του στην κεντρική εξουσία .Δυστυχώς μέχρι τώρα έχετε φανει ανεπαρκής και φέρνω ως παράδειγμα την κατάφωρα άδικη αύξηση του ΕΝΦΙΑ κατά 57% στο δήμο μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2018 ( έχω ξανά αναφερθεί σε αυτό στο ΔΣ 8/11/19) .

Τότε καμία άλλη αντίδραση δεν υπήρξε από εσάς και τη δημοτική σας αρχή παρά μόνο μια συγκέντρωση στην πλατεία – για τα μάτια του κόσμου- στις 21/11/18 η οποία δεν ήταν μόνο άνευ ουσίας και νομικής υπόστασης αλλά και εντελώς ετεροχρονισμένη μια που ο περισσότερος κόσμος είχε ήδη πληρώσει- από φόβο- αρκετές από τις δόσεις και εσείς φυσικά το γνωρίζατε αυτό !!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η μονάδα είναι αδύναμη – πολύ περισσότερο στις ημέρες μας – και πολλές φορές δεν κατέχει ούτε καν τον τρόπο υποβολής των αιτημάτων διαμαρτυρίας λόγο άγνοιας η οικονομικής αδυναμίας που έχει πλέον η πλειοψηφία των δημοτών μας .Η κάθε μονάδα όμως έχει φτάσει στις κάλπες και έχει ψηφίσει τους τοπικούς του άρχοντες και προσδοκά από αυτούς τουλάχιστον τα ελάσσων δηλαδή τη μεταφορά των αιτημάτων του δια του τοπικού άρχοντα στην κεντρική εξουσία .Ως εκπρόσωπος του ΔΣ δέχομαι ( όπως φαντάζομαι και οι συνάδελφοι μου ) κατακλυσμό αιτημάτων και διαμαρτυριών από συμπολίτες μας σχετικά με το θέμα αυτό .

Προσδοκώ λοιπόν από εσάς και αναμένω και εγώ και οι συμπολίτες μας αυτή τη φορά να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να μεταφέρετε ως συλλογικό όργανο τις αντιρρήσεις μας και να υποβάλετε ενστάσεις στην κεντρική εξουσία !!Πάρτε σας παρακαλώ αυτή την ευκαιρία να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο στους δημότες μας που έχουν γονατίσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχικά και δεν μπορούν άλλο να ακούν για νομικά κολλήματα , για αδυναμίες και νομικά πλαίσια ούτε ότι εσείς / εμείς δεν νομοθετούμε ( το κλασικό σας)ΠΡΕΠΕΙ να βρείτε τη λύση Μαζί να βρούμε μια λύση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!

Ειδικότερα προτείνω Μέσω των έγκριτων τεχνικών και νομικών υπηρεσιών του δήμου μας να καταθέσουμε εξ ονόματος εκάστου διαμαρτυρόμενου δημότη μας -και όχι συνολικά ,έτσι ώστε να έχει και νομική ισχύ- τις ενστάσεις ΟΛΩΝ των δημοτών μας. Καλέστε τους δημότες μας να απευθυνθούν στο δήμο !!Προτείνω επίσης να αναζητήσετε συνεργασία με ΟΛΟΥΣ τους Δημάρχους όχι μόνο του νόμου μας αλλά και της χώρας έτσι ώστε να δικαιωθούν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Σητειας έκανε την αρχή Να καλέσετε όχι μόνο το αντιπεριφερειάρχη κ Γουλιδακη αλλά και τον περιφερειάρχη και ολόκληρη την περιφέρεια φέρνοντας τους προ των ευθυνών τους και ζητώντας την αρωγή τους για να σωθούν οι περιουσίες των πολιτών .Πιστεύω στο η ισχύς εν τη ένωσει και είμαι σίγουρη ότι αν η δημοτική αρχή πραγματικά το επιθυμεί θα μπορέσουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα !!Θα ήθελα τώρα να απευθυνθώ στον Υπουργό Κ Πλακιωτακη ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης θα ήθελα να καταθέσω σε εσάς την εντονότατη διαμαρτυρία μου για την πολιτική της κυβέρνησης σας εν μέσω αυτών των έκτακτων συνθηκών που περνάει η χώρα μας και ο λαός μας ένα χρόνο τώρα !!

Ενώ η πλειοψηφία του λαού μας ζει με επιδόματα, έχει να δουλέψει μήνες ,χάνει τις επιχειρήσεις και τα σπίτια του, την σωματική και ψυχική του υγεία με τα παράλογα μέτρα που συνεχώς αλλάζουν και αδυνατεί πλέον να καλύψει τις απαραίτητες ανάγκες του όπως τροφή, στέγη και ρεύμα ΕΣΕΙΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σας εφαρμόζει ακάθεκτοι το Δόγμα του Σοκ !!

Ενώ οι πολίτες μάχονται καθημερινά για την επιβίωση τους συνεχίζετε να μας χτυπάτε με «νόμους» καταλύοντας ακόμα και βασικά συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα μας !Αναφέρω επιγραμματικά : πτωχευτικός νόμος – την ώρα που ο Ελληνικός λαός δεν έχει πλέον εισοδήματα Καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων – την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών είναι άνεργη Αμφίβολες και καταστροφικές αλλαγές στην παιδεία που όλοι γνωρίζουμε που οδηγούν – με τα πανεπιστήμια κλειστά και τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν ένα χρόνο τώρα Διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας και ουσιαστικά κατάργηση της δημόσιας υγείας γενικά – αφού το 80% των χειρουργείων αλλά και εξετάσεων έχει ακυρωθεί σπρώχνοντας τον κόσμο αν αντέχει ακόμα η τσέπη του στα ιδιωτικά . Αν δεν αντέχει ερωτώ;;Νομοθετείτε λοιπόν ερήμην του Ελληνικού λαού !!

Είμαι βέβαιη ότι καλά γνωρίζετε ότι ο κόσμος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ πλέον και είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία δεν έχει χρήματα για τα παράβολα που ζητάτε ούτε την ελευθερία κινήσεων έτσι ώστε να μπορέσει να δικαιωθεί . Άρα θα χάσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά περιορίζετε η μάλλον απαγορεύετε ουσιαστικά το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και όταν βγαίνουν οι συμπολίτες μας αγανακτισμένοι στους δρόμους του αμολάτε τα ΜΑΤ – όπως κάνατε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη – αγγίζοντας ότι πιο ιερό έχει ο κάθε άνθρωπος τα παιδιά μας !!

ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι εργαλειοποιειτε την πανδημία και την χρησιμοποιείτε τελικά μόνο όποτε συμφέρει την κυβέρνηση και όχι για να προστατέψετε το λαό μας!!Είμαι παρά πολύ ανήσυχη γιατί θεωρώ ότι όταν φτάσουν οι άνθρωποι στο σημείο να νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα πλέον να χάσουν η κατάσταση θα γίνει επικίνδυνη !!

Σας εγκαλώ λοιπόν να πάρετε θέση για αυτή την κατάφορη αδικία και να εισηγηθείτε εκεί που πρέπει για να πάρουν πίσω τους λανθασμένους δασικούς χάρτες , και για να δοθούν λογικά χρονικά περιθώρια για τις ενστάσεις ΧΩΡΙΣ παράβολα η άλλες χρεώσεις !!

Πρέπει να μας αποδείξετε έμπρακτα επιτέλους ότι στέκεστε δίπλα στο λαό που σας ψήφισε και τώρα υποφέρει κ Υπουργέ Ευχαριστώ

Η τοποθέτηση μου στο live streaming 1 ώρα και 56 λεπτά Φυσικά πάλι διεκόπη και πάλι απειλήθηκα με κλείσιμο μικροφώνου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos