Το Κεντρί από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Με την βραβευμένη με 7 Όσκαρς κλασική ταινία «Το Κεντρί – The Sting» συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Την Τρίτη 17 Αυγούστου στις 21:30, στον δημοτικό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ προβάλλεται σε επανέκδοση, τέσσερις δεκαετίες μετά την δημιουργία της, η απολαυστική και εντυπωσιακή δημιουργία του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζορτζ Ρόι Χιλ, παραγωγής Η.Π.Α 1973 και διάρκειας 129′. Πρωταγωνιστούν οι μοναδικοί Πωλ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρόμπερτ Σώου, πλαισιωμένοι από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών.

Υπόθεση: Δύο μικροαπατεώνες στο Σικάγο της δεκαετίας του 30, την εποχή μετά την Μεγάλη Ύφεση, αποφασίζουν να εκδικηθούν τον δολοφόνο του φίλου τους. Καταστρώνουν ένα έξυπνο σχέδιο και συγκεντρώνουν τους πιο ταλαντούχους απατεώνες της πόλης για να τους βοηθήσουν. Όμως το ρίσκο είναι μεγάλο και η επιτυχία αμφίβολη, όχι μόνο γιατί το σχέδιο τους είναι πολύπλοκο, αλλά και γιατί ο δολοφόνος είναι αρχηγός μιας σκληρής συμμορίας…

Το απολαυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο, το ευφυές, καλοδουλεμένο σενάριο, σε συνδυασμό με την «κομπιναδόρικη» σκηνοθεσία, συνθέτουν μια από τις καλύτερες ταινίες «απάτης» όλων των εποχών. Μια ταινία με ξεχωριστό στυλ, που δύσκολα κατατάσσεται σε κατηγορία, καθώς δεν είναι μόνο δραματική ή γκανγκστερική ή μόνο κωμωδία.

«Το κεντρί», καταφέρνει να διατηρεί την δική του ιδιαίτερη φρεσκάδα αναλλοίωτη στα χρόνια, υποβάλλοντας τον θεατή σε ένα πανέξυπνο, καθηλωτικά αγωνιώδες παιχνίδι αμφιβολίας, με αλλεπάλληλες εκπλήξεις και ανατροπές. Η εξαιρετική ανάπλαση εποχής, τα καταπληκτικά κουστούμια και η υπέροχη μουσική υπόκρουση και φυσικά οι μοναδικοί πρωταγωνιστές, εξηγούν γιατί παραμένει διαχρονικά αγαπημένη ταινία των φίλων του κινηματογράφου.

Πληροφορίες για την ταινία και τους συντελεστές, φωτογραφίες, trailer στην ιστοσελίδα μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos