Το λιανικό εμπόριο Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα ......

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδωνη Γεωργιάδη, απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, διαμαρτυρόμενη για τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν ωράρια λειτουργίας κ.λπ..

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,    

Το λιανικό εμπόριο Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά από μία πρωτόγνωρη και έντονη κρίση, που έχει αποδιαρθρώσει την οικονομία και τις αγορές του λιανικού εμπορίου, με τον περισσότερο χρόνο να είναι κλειστό και με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, να καταδεικνύεται το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος, μέχρι  σήμερα.

Με το άνοιγμα του λοιπόν, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να αναδιοργανωθούμε και να κρατηθούμε.

Δυστυχώς, με τις συνεχείς ΚΥΑ για τα ανοίγματα των Κυριακών, κάτω από τις πιέσεις, των μεγάλων πολυεθνικών super markets, Jumbo, εκπτωτικών χωριών Mallς και ΣΕΛΠΕ, προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που τις οδηγούν στην έξοδο από την αγορά και δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι το λιανικό εμπόριο, είναι το κύτταρο των τοπικών οικονομιών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και  εισοδήματα στα νοικοκυριά.

Εδώ στην Κρήτη, με οικονομικά κριτήρια και την φιλοσοφία των εκπτώσεων της αγοράς και χρησιμοποιώντας τον νόμο 4446/2016, καταφέραμε όλη η Κρήτη, με αποφάσεις της Περιφέρειας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι 1-15 Μαρτίου και ανοιχτά την πρώτη Κυριακή και 1-15 Σεπτεμβρίου και με την υποσημείωση, που είναι και η θέση όλης της Ελλάδας, ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν τις αγορές και αποδιοργανώνουν την οικονομική οργάνωση της αγοράς.

Στείλατε στις 7/5/2021 το μεσημέρι ΚΥΑ, ότι τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά στις 9/5/2021 και αντίστοιχα, στείλατε ΚΥΑ, το μεσημέρι στις 14/5/2021, ότι μπορούν να είναι ανοιχτά στις 16/05/2021 και 23/05/2021, οι οποίες και υπερισχύουν των περιφερειακών αποφάσεων.

Κύριε Υπουργέ, ενδίδετε στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα κάθε μορφής, ενάντια στις συντεταγμένες αγορές του λιανικού εμπορίου.

Αφήστε να οργανωθούν, πάλι οι αγορές, μέσα από τις αρμονικές σχέσεις εργασίας, λιανεμπορίου και κοινωνίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ
Με  Τιμή
Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                   ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos