Το Πρόγραμμα «Προσφέρω» ταξίδεψε στη Σπιναλόγκα
To 65 % των απορριμμάτων ήταν πλαστικό και τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν το επεξεργασμένο ξύλο,

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, στις 5 Νοεμβρίου η iSea επισκέφτηκε τη Σπιναλόγκα. Παρά τη μικρή της έκταση η Σπιναλόγκα δεν μένει ανεπηρέαστη από τα υδάτινα απορρίμματα.

Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας το πρωτόκολλο της Οδηγίας Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική, κατά τη δράση του παράκτιου καθαρισμού απομακρύνθηκαν 20 κιλά απορριμμάτων.

To 65 % των απορριμμάτων ήταν πλαστικό και τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν το επεξεργασμένο ξύλο, οι πλαστικές συσκευασίες και τα πλαστικά μπουκάλια. Μεταξύ άλλων, δεν έλειψε αντικείμενο που αποδεικνύει τη διαχρονικότητα του ζητήματος όπως ένα τενεκεδάκι από το μακρινό 1990.

Μέσω του προγράμματος «Προσφέρω» που υλοποιείται από τον Μάϊο του 2018, έχουν ολοκληρωθεί 212 δράσεις καθαρισμών που σκοπό έχουν τόσο την απομάκρυνση σημαντικής ποσότητας υδάτινων απορριμμάτων από τις ακτές και τους βυθούς της χώρας, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων και τις ορθές πρακτικές αντιμετώπισής του.

Παράλληλα, έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 77 τόνοι σε συνεργασία με καταδυτικά κέντρα και τοπικούς φορείς.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου και το Spinaloga Tours.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos