υποχρέωση των αγροτών για διεξαγωγή αυτό-διαγνωστικού τεστ (self test)
self test

Αναφορικά με την υποχρέωση των αγροτών για διεξαγωγή αυτό-διαγνωστικού τεστ (self test) για κορωνοϊό ενημερώνουμε τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής τα εξής:

1) Έπειτα από επικοινωνία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας με το Υπουργείο Εργασίας , μας επιβεβαίωσαν ότι έως τις 06 Ιουνίου 2021 ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό για τους αγρότες η διαδικασία αυτό-διαγνωστικού ελέγχου (self test) για covid-19 καθώς επίσης ΟΥΤΕ η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην αντίστοιχη πλατφόρμα του Υπουργείου.

2) Στην λίστα με τους δικαιούχους αγρότες, καθώς επίσης και για εργάτες γης που αμείβονται με εργόσημο, ενδεχομένως να συνεχίζουν να προκύπτουν τεχνικά προβλήματα έως την άνω καταληκτική ημερομηνία και να μην εμφανίζονται στο σύστημα ως δικαιούχοι. Γίνεται όμως προσπάθεια για την άμεση επιδιόρθωση τους.

3) Από τα παραπάνω καλούμε όλους τους αγρότες, ανεξάρτητα από την υποχρέωση τους ή όχι,  να επιχειρήσουν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο τεστ από τα φαρμακεία και να προχωρήσουν στην διεξαγωγή self test. Είναι θέμα πρωτίστως προσωπικής ασφάλειας ολων μας. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν 2 τεστ ,που αντιστοιχούν για 2 εβδομάδες.

Εκ του Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας           

Γαϊτάνης Ιωάννης                                  Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos