Υποχρεωτικός εργασιακός μεσαίωνας προ των πυλών του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις Υπηρεσίες Υγείας

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4820/2021 και της Υ.Α. με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50933/13-08-2021, απέστειλε εκ νέου καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανερχόμενοι εκ νέου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν.4820/2021 και της Υ.Α. με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 50933/13-08-2021 κι όπως σας έχουμε επισημάνει με τις συνεχόμενες καταγγελίες μας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις σας, έχουν αποδιοργανώσει συθέμελα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες από τα μέλη μας πανελλαδικά, στις οποίες αναφέρουν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουν οι αναστολές κανονικών αδειών και η χορήγηση οφειλόμενων ρεπό καθώς και πάσης φύσεως χορήγηση ειδικών αδειών, στο πλαίσιο των κενών που θα προκύψουν, από τους συναδέλφους οι οποίοι θα βγουν σε αναγκαστική αναστολή εργασίας.

Ήδη οι Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών προγραμματίζουν την εξοικονόμηση των προαναφερόμενων ανθρώπινων πόρων, επιβάλλοντας στους Νοσηλευτές έναν εργασιακό μεσαίωνα χωρίς προηγούμενο. Έχετε κατορθώσει να σπείρετε τη διχόνοια μεταξύ των «περιστασιακών Ηρώων», χωρίς να υπάρχει μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας. Καταστρατηγήσατε κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας, επιστημονικότητας και σεβασμού απέναντι στους Νοσηλευτές.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στον εργασιακό εκφοβισμό τον οποίο ευθαρσώς πράττεται μέσω της συλλογής των πιστοποιητικών, της  φημολογούμενης αναστολής των κανονικών αδειών κ.λπ. και σας δηλώνουμε ότι είμαστε ολοκληρωτικά αντίθετοι στις μέχρι τώρα νομοθετικές ρυθμίσεις και πολιτικές σας.

Η λανθασμένη προσέγγιση των επαγγελματιών υγείας και η στοχευμένη υποβάθμιση της επιστημονικότητας και του κλινικού έργου  των Νοσηλευτών μέσω της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, εκθέτει την ανικανότητα των στελεχών του Υπουργείου Υγείας και τις χρόνιες εμμονικές συμπεριφορές προς τους Νοσηλευτές, τίποτε άλλο. Όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. έχουν συστρατευτεί και δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, παρά την απαξιωτική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει στα συνεχόμενα αιτήματά μας για διάλογο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos