...θα έχει μια έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
…θα έχει μια έδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου  η Ανυπόταχτη Κρήτη  καταλαμβάνει πλέον μία έδρα στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Είχαμε τονίσει πολλές φορές, κατά την προεκλογική περίοδο,

 ότι ο «Καλλικράτης» είναι βαθιά αντιδημοκρατικός  αφού, μεταξύ άλλων, δίνει στον επιτυχόντα συνδυασμό το 60% των εδρών. Στην περίπτωσή μας ούτε καν αυτός ο «Καλλικράτης»   τηρήθηκε κατά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων και φαινόταν για ένα διάστημα ότι δεν έχουμε έδρα. Ευτυχώς ακόμη τα αποτελέσματα εκδίδονται από τα δικαστήρια και όχι από τη  Singularκι έτσι διαβάζονται και τηρούνται στοιχειωδώς οι  νόμοι. Μετά από αυτό αποκαταστάθηκε μια αδικία σε βάρος των  8.204 ψηφοφόρων μας που θα έχουν  εκπροσώπηση στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Παρά την ικανοποίηση μας, οι εξελίξεις που αφορούν στην Κρήτη,   δεν αφήνουν  μεγάλα περιθώρια για πανηγυρισμούς.

Από τη μια οι «σύμμαχοί» μας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ προχωρούν γοργά τη διαδικασία «καταστροφής» των χημικών της Συρίας στις θάλασσες μας,  με άγνωστες και ίσως ολέθριες συνέπειες για τον τόπο  κι από την άλλη πριν περάσουν δυο βδομάδες  από τις εκλογές,  άρχισε το μεγάλο ξεπούλημα στο νησί. Η δημόσια κρητική γη,  κομμάτι – κομμάτι,  μπαίνει στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλιέται  στο διαδίκτυο!!!  Η πλαζ του Καρτερού στο Ηράκλειο, ένα μεγάλο μέρος της παραλίας των Γουρνών, η έκταση Αμμούτσα  μεταξύ  Ταυρωνίτη – Καμισιανών , μεγάλο κομμάτι της παραλίας Καλού Χωριού Λασιθίου, έκταση κοντά στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας,  ο χώρος του παλιού Ψυχιατρείου Χανίων είναι μόνο η αρχή.  Μέσα σε όλα αυτά επανεμφανίστηκε η ολλανδική VOPAKπου διεκδικεί να δημιουργήσει τερματικό σταθμό αποθήκευσης πετρελαιοειδών κοντά στην περιοχή του Αθερινόλακκου, εννοείται με fasttrack.

Τι θα περιμένουμε ; Να φτάσει  το ΤΑΙΠΕΔ στην Κνωσό και τη Σαμαριά για να αντιδράσουμε;  Ή θα συντάσσουμε επιστολές και θα επεξεργαζόμαστε προτάσεις που θα πεταχτούν στα σκουπίδια; Γιατί αυτό αποδεικνύει  ο κυβερνητικός ισχυρισμός  για το Ψυχιατρείο Χανίων,  που θα το πουλήσουν ,όπως λένε, γιατί οι τοπικοί φορείς δεν είχαν προτάσεις αξιοποίησης!

Η Ανυπόταχτη Κρήτη, μέσα αλλά κυρίως έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αγωνιστεί για να εμποδίσει το ξεπούλημα και την καταστροφή που μας απειλεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos