Γιατί να στηρίξω την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Καλοχωριανών;

Στο Καλό Χωριό, ξεκινά μετά από πολλά χρόνια μια πρωτοπόρα κίνηση πολιτών, με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά, βούληση και όραμα, η οποία αξίζει τη στήριξη όλων μας.

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Καλοχωριανών, δεν συγκροτήθηκε με βάση τον πολιτικό σχεδιασμό κάποιου Υποψήφιου Δημάρχου.  Προέκυψε ύστερα από διαβούλευση και τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων της τοπικής κοινότητας.

Πρόκειται για μια Ομάδα, που αποτελείται από ενεργά και αποδεκτά από όλους μας μέλη της κοινότητας, που γνωρίζουν την καθημερινότητα του χωριού και ζουν καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργεί η υπανάπτυξη του.

Μερικοί από αυτούς, ήταν εδώ και πριν από δύο χρόνια, πάλεψαν  και αντέδρασαν ενάντια στον σχεδιασμό για λιμάνι στο Βούλισμα και διεκδίκησαν την προστασία της παραλίας  «στολίδι» της περιοχής και μίας από τις δημοφιλέστερες της Ελλάδας.

Έχουν ήδη καταρτίσει ύστερα από διαβούλευση, τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες, τις υποδομές, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Στόχος τους είναι ενεργοποιηθεί ο φυσικός, πολιτιστικός και παραγωγικός πλούτος της περιοχής.

Μέσω της ψήφου μας, θα τους δώσουμε τη θεσμική δύναμη να διεκδικήσουν από τον κεντρικό δήμο, όσα στερήθηκε το χωριό τις τελευταίες δεκαετίες, με βάση και τις δυνατότητες που δίνει στις τοπικές κοινότητες, η νέα μεταρρύθμιση. Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία θα συζητήσει και θα διαβουλευθεί ισότιμα, με όποιο υποψήφιο δήμαρχο κι αν εκλεγεί.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να ψηφίζουμε, με βάση το πρόγραμμα, τη βούληση και την ικανότητα των υποψηφίων να προσφέρουν λύσεις στον τόπο μας και όχι σύμφωνα με οικογενειοκρατικά κριτήρια. Να λέμε όχι, σε πρακτικές, που κράτησαν πίσω τον τόπο.  

Δε θέλουμε πια να ψηφίζουμε, για να μας φτιάξει ο πρόεδρος της κοινότητας το δρόμο για το χωράφι μας.  Δε μας είναι αρκετό και απαιτούμε κάτι πέρα από αυτό. Την Κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Καλού Χωριού, βασισμένη στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους της περιοχής.

Θέλουμε όλοι να δούμε τον τόπο μας να αλλάζει προς το καλύτερο και η Ομάδα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Καλοχωριανών, έχει το πρόγραμμα, την πίστη, την ικανότητα και τη θέληση για να το επιτύχει. Δεν ήρθε μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο μας και να εμφανιστεί ξανά μετά από 5 χρόνια. Θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές, θα συζητά καθημερινά με τους κατοίκους και τους φορείς του χωριού, προκειμένου να λάβει τις όποιες αποφάσεις, τις οποίες θα προωθήσει προς υλοποίηση στον κεντρικό δήμο.  

Πάνω απ’ όλα, θα λειτουργεί ως ΟΜΑΔΑ και ως γνωστόν την ιστορία, τη γράφουν οι ομάδες.

Μαρίνα Γ. Γεροντή

Κάτοικος Καλού Χωριού

Σύμβουλος Επικοινωνίας, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos