Δημήτρης Κουνενάκης, ευχαριστώντας τους φίλους του συνδυασμού

Σύγχρονος Δήμος, εκλογικό κέντρο

Η δικαίωση ήρθε μετά από 16 χρόνια.
Για όσους δεν θυμούνται, στις εκλογές του 1990, ο συνδυασμός υπό τον Δημήτρη Κουνενάκη είχε και πάλι κερδίσει τις εκλογές με λίγες ψήφους διαφορά.
Η συνέχεια είχε δικαστήρια, ανάληψη της δημαρχίας από τον Γιώργο Μενεγάκη και δικαίωση Κουνενάκη και του συνδυασμού, έξι μήνες πριν το τέλος της τετραετίας, όταν ήταν πλέον αργά.

Αυτή τη φορά παραλίγο να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, όμως η δεύτερη Κυριακή έδωσε προβάδισμα πλέον στο συνδυασμό Σύγχρονος Δήμος, 10 ποσοστιαίες μονάδες, διαφορά η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και έτσι λίγη ώρα μετά που το αποτέλεσμα δεν ήταν πλέον αναστρέψιμο, ο ίδιος ο Κ. σουκάκης με μέλη του συνδυασμού, έσπευσε το εκλογικό κέντρο και συνεχάρη τον Δημ. Κουνενάκη.

Ο νικητής των εκλογών, δήλωσε αμέσως μετά:
Ευχαριστούμε το λαό της περιοχής μας για τη μεγάλη νίκη που μας έδωσε, για τη μέγιστη τιή που μας έκανε. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν στην ενωτική αναπτυξιακή πρόταση μας για το Δήμο και μας έδωσαν τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους για να δώσουμε στο τόπο μας το μέλλον που του αξίζει. Από αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι στη κοινή προσπάθεια χωρίς νικητές και ηττημένους θα συνεργαστούμε με όλους που νοιάζονται για τον τόπο μας. Ο Δήμος μας, μας έχει όλους ανάγκη. Προσωπικά ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μου τους σνεργάτες μου που πίστεψαν και δούλεψαν μαζί μου για αυτή τη σπουδαία νίκη. Η νίκη είναι δική τους.

Η διαφορά αυτή σημαίνει, αν μη τι άλλο, ότι οι εκκλήσεις για άκυρο, λευκό, η αποχή, αλλά και όλο το παρασκήνιο, είχαν μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα. Ακόμα και το κλίμα πίεης στην Ελούντα, είχε σαν αποτέλεσμα να ψηφίσουν 55 άτομα.

16 χρόνια μετά το 54,38% του Δήμου Αγίου Νικολάου, αναζητεί δικαίωση.
Μια διαδικασία η οποία θα είναι επίπονη για όλους…….

Print Friendly, PDF & Email

Από manos