Δημοτική ΑναγέννησηΤου υποψήφιου Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Κ. Τσουκάκη

Για την Δημοτική Αναγέννηση το δικαίωμα λόγου και ψήφου των τοπικών κοιννιών στα νέα δημοτικά συμβούλια είναι δικαίωμα αναφαίρετο.
Ως συνέχεια της άποψης μου περί Συνοχής, την οποία θεωρώ κύριο μοχλό αναγέννησης του Δήμου Αγίου Νικολάου, προσθέτω μια πρόταση η οποία γεννήθηκε από την αναγκαιότητα να δουλέψουν συγχρονισμένα όλες τις τοπικές κονωνίες για την ανάπτυξη και την προώθηση λύσεων των ζητημάτων που μας αφορούν.

Το όραμα και η στόχευση προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούν να εννοηθούν εάν δεν καταργηθεί το ενδεχόμενο των «παρασκηνιακών διαβουλεύσεων» οι οποίες τις περισσότρες φορές καταστρατηγούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των «ασθενέστερων» υπέρ των «δυνατότερων».
Για την Δημοτική Αναγέννηση δεν υφίσταται άλλη πιθανότητα εκτός της πλήρους συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες ανάπτυξης τους. Με βάση αυτό το δεδομένο, μπορούε να μιλούμε για την ενότητα εκείνη η οποία γίνεται ο κύριος φορέας προόδου. Έτσι καταθέτω την ακόλουθη πρόταση, για την οποία βεβαίως δεσμεύομαι δημόσια:
Κάθε εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος θα λειτουργεί εκ παραλλήλου ως εκπρόσωπος ενός τοπικού διαμερίσματος. Ο ίδιος θα συνεργάζεται με τον πρόεδρο του αντίστοιχου τοπικού συμβουλίου, με τον οποίο και θα υποστηρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, την άποψη του εν λόγω τοπικού διαμερίσματος.
Με αυτή την πρόταση πιστεύω ότι καλύπτεται πλήρως το κενό του νόμου σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος του συμβουλίου του τοπικού διαμερίσματος δεν έχει θέση δημοτικού συμβούλου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, με τις όποιες πολιτισμικές καταβολές και αναπτυξιακές δυνατότητες, δεν έχουν μόνο φωνή αλλά και θέση, αφού διαθέτουν δικαίωμα όγου και ψήφου δια των εκπροσώπων τους, άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο. Κι έτσι μιλούμε για ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Είναι νομίζω αναγκαίο να επισημάνω ότι για μας τα όποια ζητήματα προκύπτουν είναι ένα πρόσφορο στάδιο μέσα στο οποίο αποδεικύεται κάθε φορά η δύναμη με την οποία κάνουμε πράξη το όραμα για το μέλλον του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos