Η συνάντηση«Μαζί με όσους αγωνίζονται, συμμετέχουν, και νοιάζονται για τον τόπο τους.» Αυτή η φράση που πηγάζει από τη διακήρυξη αρχών της Δ.Α.Σ. είναι από μόνη της αρκετή για να δικαιολογήσει γιατί θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα των κοινοτήτων της Ελούντας. Όμως στη διάρκεια της κουβέντας βρήκαμε κι άλλα σημεία που μας ενώνουν.
 
Αφού η επιτροπή μας παρουσίασε τα σχέδια για την ανάπτυξη και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή, διαπιστώσαμε ότι όπως ισχυριζόμαστε η αποστράτευση και απογοήτευση που δημιούργησε ο «Καποδίστριας», μορεί να αρθεί με την ενεργό συμμετοχή του κόσμου.
 
Τους είπαμε ότι η συνεργασία που είναι απαραίτητη για κρίσιμα έργα-μελέτες-χρηματοδοτήσεις, θα μπορούσαν να διευθετηθούν μέσα από εθελοντικές συνενώσεις προσπαθειών όπως αυτές που υπήρχαν από τα Συμβούλια Περιοχής.
 
Όμως οι κυβερνήσεις υποχρηματοδότησαν αυτό το θεσμό και τον καταδίκασαν σε αποτυχία. Βλέπετε έπρεπε να θεσμοθετήσουν νόμο σύμφωνο με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, που επέβαλε υποχεωτική γιγάντωση των Ο.Τ.Α., γιατί μεγάλοι δήμοι σε έκταση και πληθυσμό ….δημιουργούν μεγάλες εκμεταλλεύσεις….άρα κερδοφόρες επενδύσεις από το ιδιωτικό κεφάλαιο…και καλύτερους όρους για το ξεκοκάλισμα του τρίτου και τέταρτου πακέτου σύγκλισης.
 
Όλα για τη κερδοφορία του κεφαλαίου και υπηρεσίες ακριβές που τις επιβαρύνονται και τις (ξανα)πληρώνουν οι δημότες. Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι η δημιουργία του δήμου Ελούντας είναι ένα αίτημα που πατάει σε πραγματικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες της περιοχής και δεν θα «διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό» όπως κάποιοι διαμηνύουν, αλλά θα ενώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής και θα αποτρέψει τη διχόνοια και τον τοπικισμό – που όπως είναι γνωστό σε όλους – στη φτώχεια και στη μιζέρια φύεται…
 
Άλλωστε η ομότιμη συνεργασία για την ανάπτυξη των περιοχών Ελούντας και Αγίου είναι απαραίτητη, κάτι που πάρα πολύ καλά γνωρίζει ο καθένας Ελουντιανός και Αγιονικολιώτης. Και η συνεργασία αυτή μπορεί να βαθύνει, όταν εκλείψει η ανισόμετρη ανάπτυξη, η καχυποψία, και οι τχνητοί αταξικοί διαχωρισμοί.
 
Τους καταθέσαμε την άποψη ότι από μόνη της η δημιουργία του Δήμου Ελούντας δεν θα λύσει αυτόματα και τα προβλήματα του τόπου, ούτε τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
 
Τέλος τους καλέσαμε να συμπορευτούμε σε αγώνες διεκδίκησης κονδυλίων και συνολικότερης αντιπαράθεσης με τις πολιτικές που μετατρέπουν τους Ο.Τ.Α σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και μηχανισμούς ποδηγέτησης συνειδήσεων.
 
Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την συνεργασία και προτείνουμε συμπαράσταση στον αγώνα της Ελούντας.
 
Στα πλαίσια αυτά:
  • Καλούμε σε στρογγυλό τραπέζι όλους τους υποψηφίους, τη σημερινή δημοτική αρχή και τη συντονιστική επιτροπή αγώνα της Ελούντας για να προβάλλουμε τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έτσι θα ενημερώσουμε ντόμπρα τους πολίτες όλου του δήμου και θα αποφύγουμε τις τυχόν προβοκάτσιες και ψιθύρους που θα επιβαρύνουν το κλίμα στην πριοχή μας
  • Σεβόμενοι τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων της περιοχής (που αποφάσισε κοινή κάθοδο στις εκλογές μέσα από ένα και μόνο ενωτικό ψηφοδέλτιο) δεσμευόμαστε να μην κατεβάσουμε συνδυασμούς στα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα παρά του τι οι έδρες μας μπορεί να κριθούν σε λίγους ψήφους.

Με τα παραπάνω δεν επιζητούμε άγρα εντυπώσεων απλά θέλουμε να είμαστε συνεπείς στην πρώτη φράση αυτού του κειμένου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos