Εμμανουήλ Λουτσέτης, δήλωση υποψηφιότητας
Εμμανουήλ Λουτσέτης

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας.

Γεννήθηκα το 1952 στην Ιεράπετρα , από το Γεώργιο Λουτσέτη και τη Μαρία Χαραλαμπάκη . Πήγα στο Δημοτικό Σχολείο της Γρα Λυγιάς και στη συνέχεια αποφοίτησα από το Εξατάξιο Γυμνάσιο της Ιεράπετρας. 

Το 1972 πέτυχα στη τεχνική σχολή της  Πολεμικής Αεροπορίας ως τεχνικός υπαξιωματικός. Ταυτόχρονα φοιτούσα και στο Πανεπιστήμιο, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, από όπου είμαι τελειόφοιτος ως οικονομολόγος από το 1979.

Το 1979 με δημόσιο  διαγωνισμό  κατατάχτηκα στη Πολεμική Αεροπορία ως Μόνιμος Αξιωματικός.  Διετέλεσα  όλα τα χρόνια στη Πολεμική Αεροπορία σε θέσεις ευθύνης Διευθυντού και Μοιράρχου , Διοίκησης, και Γενικά Επιτελεία. Φοίτησα στις Σχολές Πολέμου, και αποστρατεύτηκα από τη Πολεμική Αεροπορία το 2005 με το Βαθμό του  Σμηνάρχου. Από το 2005 , που αποστρατεύτηκα ,η διαμονή μου είναι μοιρασμένη ανάμεσα  στα Χανιά και στην Ιεράπετρα , όπου και όλη μου η περιουσία. Είμαι παντρεμένος με τη Στέλλα Δρακάκη , Ιδιωτική Υπάλληλο, και έχω δύο γιούς , το Γιώργο και το Χαράλαμπο,  Πολιτικούς Μηχανικούς, και 5 εγγόνια.

Όλα τα χρόνια ασχολούμαι με τα προβλήματα του χωριού μου, της Γρα Λυγιάς, και γενικά όλουτου Δήμου της Ιεράπετρας. Μετά το 2005, έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεση μου, ασχολήθηκα περισσότερο. Διαπίστωσα όμως ότι οι Υπεύθυνοι της Πολιτείας δεν λένε πάντα την αλήθεια στο κόσμο, και απλά μεταθέτουν σε άλλους τις ευθύνες τους.          

Για το λόγο αυτό άρχισα από το 2007  με γραπτές αναφορές, επιστολές, υποδείξεις και προτάσεις, να τους περιγράφω τα χρόνια προβλήματα και να τους προτείνω , μόνος μου και με άλλους κατοίκους μαζί, τρόπους επίλυσης αυτών των χρόνιων προβλημάτων.

Καθοριστικός παράγων ήταν για μένα ,οι 2 τελευταίες πλημμύρες του Χωριού μου το 2008,(http://www.youtube.com/watch?v=pBC_AVksxwc&list=PL13C992C97C46D444&index=1 )  και του 2009 (http://www.youtube.com/watch?v=z14CoT0jQdA&list=PL13C992C97C46D444 , όπου και τις δύο φορές καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες, και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Ευτυχώς για τους Υπεύθυνους, δεν είχαμε θρηνήσει Θύματα.             

Από τότε μέχρι σήμερα (2019) δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, για να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, και οι υπεύθυνοι μεταθέτουν τις ευθύνες στις Υπηρεσίες και στη Κρατική Γραφειοκρατία, ξεχνώντας έντεχνα να πούνε την αλήθεια στο κόσμο, για τις δικές τους ευθύνες.

Για όλες τις υποθέσεις που κατά καιρούς δημοσιεύω, υπάρχει πληθώρα δημόσιας αλληλογραφίας, και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να βοηθήσει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πάντα προεκλογικά λένε ότι θέλουν κοντά τους το πολίτη, για να διοικήσουν μαζί με το πολίτη. Αλλά όταν κάτσουν στη δερμάτινη καρέκλα τότε τον απειλούν με μηνύσεις , τον  απαξιώνουν στη κοινωνία, και προσπαθούν να τον λοιδορήσουν και να μηδενίσουν της υποδείξεις και τις προτάσεις που τους υποβάλει. Τα αναφέρω αυτά για να λυθούν πολλές απορίες κακόβουλων συκοφαντών , Δημάρχων και Αντιδημάρχων , που έχουν ψηφιστεί  από τους πολίτες  για να λύσουν τα προβλήματα του τόπου, αλλά το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να γίνονται υβριστές και συκοφάντες των Δημοτών.

Επειδή μέχρι τώρα , σαν απλός πολίτης έχω συμμετάσχει σε πάνω από 50 Δημοτικά Συμβούλια, και επειδή λύσεις δεν δίνουν οι Άρχοντες εύκολα αν δεν είσαι εκλεγμένος , αποφάσισα να συμμετάσχω στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το Συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης,  με υποψήφια Δήμαρχο τη κ. Μαρία Κοτσιφάκη, η οποία και τα 9 χρόνια που ήταν Δημοτική Σύμβουλος , ως Επικεφαλής της <<Λαϊκής Συσπείρωσης>>, πάντα υποστήριζε τα δίκαια αιτήματα  που έθετα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ιεράπετρας.

Γνωρίζω καλά τα προβλήματα όλου του Δήμου της Ιεράπετρας και θέλω να βοηθήσω να πάει η Ιεράπετρα  ένα σκαλί ποιο πάνω, εκεί που της αξίζει.

Με αίσθημα ευθύνης ζητώ τη στήριξη σας στην υποψηφιότητα μου.

Με  εκτίμηση

Εμμανουήλ Λουτσέτης του Γεωργίου

Και της Μαρίας Χαραλαμπάκη

Γρα Λυγιά Ιεράπετρας 14-4-2019

Τηλέφωνο 6972669634 ,  email : mloutsetis@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos