Εξωστρέφεια και προβολή του τόπου μας
Λεωνίδας Τερζής

Η έννοια της εξωστρέφειας στον πολιτικό λόγο συνήθως δεν ποσοτικοποιείται. Αναφέρεται κυρίως για να εμπλουτίσει την ρητορική , ιδίως αυτών  που δεν την κατανοούν ή ακόμα χειρότερα αυτών που θέλουν να χαϊδέψουν δημαγωγικά τα αυτιά των πολιτών , υποσχόμενοι «λαγούς με πετραχήλια» .

    Για εμάς η έννοια  εξωστρέφεια  έχει ονοματεπώνυμο. Έχει μετρήσιμα μεγέθη , έχει απτά αποτελέσματα ως επιστέγασμα στοχευμένων ενεργειών.

Προβολή  για εμάς είναι η επαναλαμβανόμενες παρουσίες στις μεγάλες εκθέσεις του τουρισμού στην Ευρώπη.

   Είναι η σταθερή αυξητική τάση του τουρισμού στον Δήμο Σητείας .

   Είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εστίαση.

   Είναι τα  δύο βίντεο και το τηλεοπτικό σποτ  τουριστικής προβολής της Επαρχίας Σητείας με την χρηματοδότηση του ΟΑΣ και τις χιλιάδες θεάσεις τους. Είναι τα βίντεο του Γεωπάρκου της Σητείας.  Αξίζει να αναφερθεί πως αντίστοιχη προσπάθεια δεν έγινε στο παρελθόν.

     Είναι η παρουσία του ονόματος της Σητείας  σε 129 διαφορετικά σημεία σε όλο τον πλανήτη μέσα από το Παγκόσμιο δίκτυο των Γεωπάρκων της UNESCO.

     Είναι οι αθλητικές εκδηλώσεις του γύρου της Σητείας και του αγώνα ορεινού δρόμου Ζήρος –Κάτω Ζάκρος του Γεωπάρκου ,που προσελκύον αθροιστικά πάνω από 850 μικρούς και μεγάλους δρομείς από την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα.

     Είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη μας ,στον Δήμο μας .

     Είναι οι καταχωρήσεις σε έντυπα τουριστικά και η αναφορά στα συντριπτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας σχετικά με το τουριστικό προϊόν.

  Είναι η κατοχύρωση του σήματος ποιότητας του Γεωπάρκου σε περισσότερες από 20 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και παραγωγούς.

  Είναι η ζωντανή μετάδοση του Μεσογειακού Φεστιβάλ σε όλο των κόσμο μέσα από τις συχνότητες και την διαδικτυακή μετάδοση των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας .

    Είναι η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων του δήμου μας (Κορνάρεια , Καρναβάλι, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις).

   Είναι η συνεχής αυξητική επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Σητείας.

   Είναι το ταξίδι του Ερωτόκριτου σε όλη την Κρήτη , σε όλη την χώρα .

 Εξωστρέφεια τελικά είναι να λες την αλήθεια.

Στον αντίποδα εσωστρέφεια είναι η προσπάθεια μηδενισμού των επί αρκετά χρόνια  προσπαθειών φορέων , συλλογικοτήτων , και μεμονωμένων συμπολιτών μας.

Η εξωστρέφεια και η προβολή του τόπου μας, της Σητείας μας  , επετεύχθη  γιατί πίσω από όλα αυτά υπήρχε μια ακούραστη ομάδα και η στήριξη ενός δημάρχου.

Ενός δημάρχου που από το 2014 αφαίρεσε τους μισθούς από τον ΟΑΣ του ειδικού  συμβούλου  , του Προέδρου , Αντιπροέδρου και μελών και ομοφώνα αποφασίστηκε το ποσό των 60.000 ευρώ ετησίως περίπου  να επενδυθεί στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Απεκδυόμενος τον τίτλο του αιρετού

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σητεία Μπροστά»

Λεωνίδας  Τερζής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos