Μανώλης  Ι. ΜαστοράκηςΜετά την Ένωση Ξενοδόχων, ανάλογη συνάντηση οργανώθηκε και τη Δευτέρα, 31/7, με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Ιεράπετρας, το Σύλλογο στον οποίο κυρίως μετέχουν οι ιδιοκτήτες των Παραλιακών Καταστημάτων, που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. Κώστας Καναβάκης, Γιώργος Ζωγραφίνης, Μανώλης Παγορδάκης, Βαγγέλης Πλεξουσάκης.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Μαστοράκης συζήτησε με τους Καταστηματάρχες μας τα προβλήματα του κλάδου τους, που εστιάζονται κυρίως στη λειτουργία, την εμφάνιση και την καθαριότητα της πόλης, στις μεγάλες καθυστερήσεις απαιτούμενων έργων και στον προγραμματισμό των όσω επεμβάσεων γίνονται.
 
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκε ο φωτισμός του πλακόστρωτου της Πάνω Παραλίας, ο οποίος αφέθηκε ασυντήρητος και δεν λειτουργούσε τρία χρόνια, ενώ εφέτος που αντικαταστάθηκε, οι σχετικές εργασίες (εκσκαφές στον παραλιακό δρόμο, κ.λ.π.) προγραμματίστηκαν και έγιναν μετά την έναρξη της Τουριστικής περιόδου!!
 
Στη συνάντηση, υπογραμμίστηκε και η πλήρης αταξία που επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους, σχετικά με την κατάληψή του και τις διαφόρων ειδών κατασκευές – πολλές φορές ιδιαίτερα δαπανηρές.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ο κάθε Επαγγελματίας φτιάχνει ό,τι θεωρεί πως βελτιώνει την Επιχείρησή του, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής αλλά χωρίς να είναι βέβαιος ότι η κατασκευή είναι νόμιμη, αφού υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν εφαρμόζονται και άρα, κανείς δεν ξέρει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται.
 
Ιδιαίτερα έντονο εκφράστηκε και το παράπονο των Καταστηματαρχών που, όπως είπαν, ενώ υφίστανται τις επιβαρύνσεις των δημοτικών τελών, όμως αισθάνονται τελείως μόνοι ως επαγγελματίες, αφού υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία επαφής και συνεννόησης με τη Δημοτική Αρχή.
 
Εντύπωση ποκάλεσε στον κ. Μαστοράκη, και το έντονο ενδιαφέρον των Καταστηματαρχών της Παραλίας μας για την ανάγκη κάλυψης αναγκών του Δήμου μας με τις οποίες δεν έχουν άμεση σχέση οι επιχειρήσεις τους, αλλά αφορούν στη γενικότερη προσπάθεια Ανάπτυξης του Τόπου μας.
 
Συνδυασμός: ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΙΚΗ EΝΟΤΗΤΑ
Υποψήφιος Δήμαρχος: Μανώλης Ι. Μαστοράκης
 
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
 
Γεραπετριτικη Ενότητα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos