Επενδύοντας στην διαφορετικότητα ως αξία, δύναμη και προοπτική
Μιχάλης Λεμονής, Μαρίζα Λαμπράκη

Όταν πιστεύεις ότι όλοι έχουν δεξιότητες και επενδύεις σε αυτές τότε ποτέ δεν υπάρχουν εμπόδια σε αυτό που μπορείς να κάνεις!! Όλοι είναι ξεχωριστοί αρκεί να μπορείς να ανακαλύψεις την διαφορετικότητα ως αξία, δύναμη και προοπτική!!

Νέες προοπτικές εφαρμόζονται ήδη σε πολλές χώρες στοχεύοντας στο σχέδιο «Υγεία για Όλους»  και την εφαρμογή εναλλακτικών τρόπων αξιοποίησης των δεξιοτήτων των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ , ηλικιωμένους,  χρόνιους πάσχοντες).

Για κάποιους η λέξη πρόσβαση μπορεί να ακούγεται συνηθισμένη αλλά για τους ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ, Ηλικιωμένους , Χρόνιους πάσχοντες)  είναι ένα δύσκολο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Σκάλες, πεζοδρόμια δίχως ειδικές ράμπες, ανύπαρκτα ή καλυμμένα πάρκινγκ, δημόσιες υπηρεσίες με ανύπαρκτη πρόσβαση, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας με υποδομές ανύπαρκτες για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Αυτό που για τον καθένα μπορεί να φαντάζει απλό αλλά είναι τελικά ιδιαίτερα σύνθετο είναι η ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Όλοι θέλουν να εχουν το αίσθημα του ανήκειν σε κάτι είτε αυτό λέγεται  οικογένεια είτε κοινωνία.

Όλοι χρειάζεται να νιώθουν ότι κάποιος τους νοιάζεται.

Στον Δήμο που οραματιζόμαστε ως αυριανή Δημοτική Αρχή υπάρχει η πρόθεση της συνεργασία και της αμοιβαιότητας. Θέλουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των συνάνθρωπων μας  με κύριο μέλημα την έμφαση στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους. Λέμε όχι στον εγκλωβισμό, στον κάθε είδους αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες.

Λέμε Ναι στην συμμετοχικότητα την αμοιβαιότητα και την συνεργασία. Σε ένα Δήμο ανοικτό δεν υπάρχουν εμπόδια κλειστές ή ανύπαρκτες ράμπες, σκοτεινοί δρόμοι, σκαλοπάτια και μέρη που δεν μπορούν όλοι να πάνε. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Σε ένα ανοικτό Δήμο παλεύουμε και νικούμε τις ανισότητες, με ειλικρίνεια, και ενσυναίσθηση για όλους και ειδικά τους κοινωνικά ευάλωτους.

ΑλλάΖουμε τον Δήμο με τον υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κοκκίνη, γιατί και θέλουμε και μπορούμε και θα το πετύχουμε ΜΑΖΙ.

Λαμπράκη Μαρία (Μαρίζα) –  Μιχάλης Βασιλείου Λεμονής                               Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον συνδυασμό ΑλλάΖουμε τον Δήμο

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos