Η Κούλα Αναστασίου με Ιεράπετρα, δήμος πρότυπο
Η Κούλα Αγγελάκη – Αναστασίου

Θεωρώ υποχρέωσή μου να προσφέρω στον τόπο μου.
Δώστε μου τη δύναμη με την ψήφο σας

Η Κούλα Αγγελάκη – Αναστασίου κατάγεται από το όμορφο παραδοσιακό χωριό Ανατολή όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Παρατηρώντας τη φύση, γνώρισε τις αξίες των ανθρώπων της υπαίθρου και έμαθε να ζει με τις ανάγκες και τις αγωνίες της ελληνικής αγροτικής οικογένειας. 

Αν και σπούδασε στέλεχος αεροπορικών επιχειρήσεων, εν τούτοις από πολύ νωρίς την κέρδισε το ραδιόφωνο το οποίο υπηρέτησε μέσα από τις συχνότητες του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ανατολικής Κρήτης από το 1982 έως το 1997, με μουσικές, διαφημιστικές και ενημερωτικές εκπομπές.

Παρακολουθώντας με επιτυχία σεμινάρια για οργάνωση Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, το 1997 αποφασίζει την ίδρυση της τοπικής εφημερίδας «Ιεράπετρα 21ος αιών» της οποίας ιδιοκτήτης και εκδότης είναι μέχρι σήμερα. Με την ίδια επωνυμία ιδρύει αργότερα τον ομώνυμο Εκδοτικό Οίκο έχοντας στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα 35 βιβλία συντοπιτών πνευματικών δημιουργών και συνεχίζει… 

Πιστεύει στον εθελοντισμό και έχει διατελέσει πρόεδρος συλλόγου γονέων, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, γραμματέας στο Δ.Σ. Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας Ε.Ε.Σ., αντιπρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο ΕΛΕΗΜΩΝ», μέλος του Δ.Σ. συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ως στρατιώτης του Πολιτισμού έχει υποστηρίξει και έχει συμμετάσχει σε πολλές τοπικές και παγκρήτιες πολιτιστικές δράσεις, είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ερασιτεχνικού θεάτρου Ιεράπετρας και πρωτεργάτης μαζί με άλλους 12 εκπροσώπους του πολιτισμού στην ίδρυση της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που σήμερα αριθμεί 170 μέλη.

Με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, παρακολουθεί καθημερινά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του δήμου μας. Η εμπειρία της με τα κοινά, της δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ιεραρχεί προτεραιότητες με γνώμονα την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Θεωρεί πως οι προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής, μας υποχρεώνουν να αναδείξουμε τον πλούτο μας με όλα τα σύγχρονα μέσα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως Δήμος με τις αμέτρητες περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, τις απέραντες παραλίες μας, τα τεράστια αποθέματα πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών μας και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα ιδιαίτερα στο χώρο των κηπευτικών, με τις εναλλακτικές καλλιέργειες. 

Με σωστή οργάνωση, συλλογική δουλειά, με θέληση και αποφασιστικότητα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη, και τη σύνθεση ιδεών και προτάσεων πιστεύει πως ο Δήμος Ιεράπετρας μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και τις ανάγκες των δημοτών κάθε ηλικίας και αντίληψης. 

Ανταποκρίνεται στην πρόταση – πρόκληση του Αντώνη Πετρά και συμμετέχει ως υποψήφια στο συνδυασμό του πιστεύοντας πως αποτελεί μια αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο μας και συντάσσεται μαζί με όλη την ομάδα των συνεργατών στον όμορφο αγώνα για την Ιεράπετρα που μας αξίζει, για ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Η Κούλα Αγγελάκη – Αναστασίου είναι μητέρα δυο παιδιών και γιαγιά μιας γλυκύτατης εγγονής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos