ΒραχάσιΜετά από οκτώ χρόνια επίμονων και συχνά, από πολλές απόψεις, οδυνηρών αγώνων, δικαιωθήκαμε. Δημιουργήσαμε επιτέλους το ευκταίον συνοίκιον και ήρθε η ώρα τώρα ν αποδείξουμε ότι οι αγώνες μας δεν ήταν ένα πείσμα εναντίον της γειτονικής μας Νεάπολης αλλά ότι το δημιουργηθέν κοινωνικό σχήμα των τριών οικισμών μας είναι ένας τρόπος για να επιλύσουμε αποτελεσματικότερα τα τοπικά μας προβλήματα κα να κάνουμε ελκυστική την παραμονή μας, ημών και των παιδιών, στα χωριά μας. Ήλθε λοιπόν η ώρα σκληρής δουλειάς καθώς « ….άνδρες γαρ πόλις, και ού τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί».
 
Ο σχεδιασμός μας κατά τομέα έχει ως εξής:
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
 
Με βάση την οικονομική μας πραγματικότητα θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ις υπηρεσίες της Κοινότητας, εκτός από το Βραχάσι και στα δύο γραφεία που θα λειτουργούν στο Σίσι και στη Μίλατο. Επιθυμούμε και θα επιδιώξουμε την λειτουργία Κ.Ε.Π. στο Σίσι, ενώ σταθερός μας προσανατολισμός είναι ο σεβασμός στις ανάγκες των πολιτών.
 
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
 
Θα πιέσουμε να επισπευστεί η έγκριση των πολεοδομικών σχεδίων των δυο οικισμών Μιλάτου- Σισίου. Θα εργαστούμε για τον εξορθολογισμό και την επέκταση τους. Θα προσπαθήσουμε να εξευρεθούν χώροι πάρκιγκ και θα επιδιώξουμε μονοδρομήσεις ώστε να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί, ιδίως το καλοκαίρι, το Βραχάσι και το Σίσι.
 
Ταυτοχρόνως επιθυμούμε την ανάδειξη και διαφύλαξη του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών Βραχασίου και Μιλάτου και για το σκοπό αυτό θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τις μελέτες ανάπλασης τους στο Δ΄ κοινοτικό πλαίσιο. Παράλληλα θα εργαστούμε για την ανάπλαση και διατήρηση της φυσιογνωμίας των μικρών οικισμών Αγίας Βαρβάρας, Πύργου, Καρτσινιανού και Γερακιού.
 
ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Θα εργαστούμε επίμονα προς την κατεύθυνση του να διαμορφωθεί μια ελκυστική είσοδος από την Εθνική οδό προς την περιοχή μας με ταυτόχρονη διαπλάτυνση του συνδετήριου δρόμου από Εθνικό έως τον οικισμό Σιίου Στόχος μας επίσης είναι η διαπλάτυνση του περιμετρικού δρόμου στα Αρκοβούνια και την Αγ. Βαρβάρα. Επιβάλλεται η ασφαλτόστρωση του παραλιακού από Μίλατο έως Μίνως Ιμπέριαλ και η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Σίσι.
 
Αυτονόητη είναι η ολοκλήρωση του δρόμου παράκαμψης της Μιλάτου προς το ιστορικό Σπήλαιο, η διάνοιξη περιφερειακού δρόμου στο Βραχάσι για τη λύση του κυκλοφοριακού καθώς και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Βραχάσι-Αγ. Γεώργιος Βραχασώτης.
 
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Η ασφαλτόστρωση και η τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων είναι ως γνωστόν καίριας σημασίας για την αγροτική οικονομία και θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε διανοίγοντας και ομαλοποιώντας ταυτόχρονα και νέα τμήματα αγροτικών δρόμων κυρίως σε μέρη όπου κοινές ανάγκες αγροτικές – τουριστικές το απαιτούν.
 
ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Επιβάλλεται να γίνει :
• Αντικατάσταση παλαιού υδραγωγού από Σίσι μέχρι Βραχάσι.
• Προέκταση του νέου δικτύου από Γυαλιά έως Δρακωνάκη.
• Προέκταση δικτύου για την ύδρευση του Πύργου.
• Αντικατάσταση παλαιών τμημάτων δικτύου ύδρευσης σε Σίσι και Βραχάσι. Ανόρυξη μιας τουλάχιστον νέας Γεώτρησης.
• Επαρκή σύνδεση των δεξαμενών ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή Βοθυλιάς.
• Μελέτη για βιολογικό- αποχέτευση Σισίου – Μιλάτου και ένταξη στο Δ΄ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
• Πρμήθεια βοθροφόρου οχήματος για την ελαχιστοποίηση της θαλάσσιας κυρίως ρύπανσης από απόβλητα έως την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
 
ΑΡΔΕΥΣΗ
Η προστασία των αποθεμάτων νερού στην Βοθυλιά από την αλόγιστη χρήση είναι επείγουσας σημασίας καθώς και η λειτουργία ΤΟΕΒ για την άρδευση της περιοχής, από τις πηγές Βοθυλιάς και τις παραλιακές πηγές της Μιλάτου.
 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Είναι βέβαιο ότι και τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός θα αποτελέσει έναν από τους κύριους παράγοντες ανάπτυξης της περιοχής μας. Επομένως η ανάπλαση στις Ζώνες παραλίας των οικισμών Σισίου- Μιλάτου η ανάπλαση – φωτισμός του λιμανιού στο Σίσι, η δημιουργία παραλιών με τις διαδικασίες της τεχνητής προσάμμωσης όπου η περιχή προσφέρεται και ο γενικότερος ευπρεπισμός της περιοχής είναι εκ των ουκ άνευ.
 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η παραγνώριση του πολιτιστικού παράγοντα στην ανάπτυξη είναι εσφαλμένη. Στόχος μας λοιπόν είναι η στήριξη με κάθ δυνατό τρόπο των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, η ανάπλαση του ιστορικού Αρρεναγωγείου Βραχασίου, η υποστήριξη των εργασιών αναστύλωσης που ήδη ευρήσκονται σε εξέλιξη στον Αγ. Γεώργιο Βραχασώτη, η ανάδειξη του ιστορικού δημοτικού σχολείου Μιλάτου.
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θα ασχοληθούμε με την εξεύρεση χώρων για την ανέγερση σχολικών κτιρίων ώστε να προλάβουμε εγκαίρως, την αύξηση του μαθητικού δυναμικού. Επίσης, καθώς η εργαζόμενη μητέρα είναι πλέον μια πραγματικότητα στην περιοχή μας, θα δημιουργήσουμε παιδικό σταθμό για να ανακουφίσει τις οικογένειες με μικρά παιδιά.
 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με επίκεντρο τις ανάγκες σε υποδομές ποδοσφαίρου του ΑΟΒ, θα αναπτυχθούν αξιόλογες εγκαταστάσεις για την ενασχόληση των νέων και με άλλα αθλήματα, εγκαταστάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν και για την υποστήριξη τουριστικών δραστηριοτήτων το καλοκαίρι. Εν κατακλείδι: ο πολυετής αγώνας μας, προσέδωσε στα χωριά μας ηθική αίγλη, πλην όμως επέφερε στασιμότητα και καθυστέρηση στην ανάπτυξη της περιοχής.
 
Οι συγχωριανοί μας έχουν δικαίωμα σε καλύτερη μέρα, Τα δικαιώματα όμως συνεπάγονται και υποχρεώσεις.
 
Το τρίπτυχο των υποχρεώσεων είναι:
•Σκληρή Δουλειά
•Ομόνοια στο δυνατόν
•Τήρηση της νομιμότητας ή επί το ηπιότερον σεβασμός των κανόνων του κοινωνικού παιχνιδιού.
 
Η ανταπόκριση στις υποχρεώσεις αυτές θα αποτελέσει εγγύηση προκοπής.
 
Ο δικός μας Δήμος είναι δική μας υπόθεση
 
Για την υλοποίηση του προγράμματος, χωρίς κανένα αποκλεισμό για κάποιον που ήθελε προσφερθεί, θα εργασθούν οι:
 
Σφυράκης Γεώργιος, Ανδρουλάκης Εμμανουήλ, Βαμβασάκης Μιχαήλ, Γρηγοράκη Μαρία, Διπλαράκης Γεώργιος, Ζουράρης Κωνσταντίνος, Ιεραπετρίτη Ισμήνη, Κυριακάκης Μιχαήλ, Μανουσάκης Γεώργιος, Λαυρεντάκη Ευαγγελία, Πλατάκης Ιωάννης, Σουλαδάκης Γεώργιος, Φθενάκης Ιωάννης.
 
Υποσχόμαστε στη μνήμη αυτών που έφυγαν, αυτός ο τόπος να μη χρειαστεί ξανά ήρωες.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos