Από τον αγιασμό

Λασίθι, κοινωνία Πολιτών

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Νομαρχιακού Συνδυασμού «Λασίθι, Κοινωνία Πολιτών», έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, (22/9). Παρόντες, όλοι οι υποψήφιοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο βουλευτής Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλη της Νομαρχιακής όσο και της Τοπικής του κόμματος και πλήθος κόσμου.

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό το λόγο έλαβε ο βουλευτής Μιχάης Καρχιμάκης, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι ουσιαστικά εξαγγέλλει έργα τα οποία είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του Πα.ΣοΚ. και ούτε αυτά καταφέρνει να ολοκληρώσει με κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από το Γ� Κ.Π.Σ..
Από τη πλευρά του ο υποψήφιος Νομάρης, Αντώνης Στρατάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τετραετούς θητείας του στη Νομαρχία Λασιθίου, αναφέροντας μια σειρά έργα που προχώρησαν συνολικού κόστους πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ, με την προσπάθεια το πρόγραμμα ανάπτυξης να είναι μορασμένο ισόρροπα σε όλο το νομό.
Κάλεσε δε τους πολίτες να ψηφίσουν εκ νέου το συνδυασμό για να μπορέσει το Λασίθι να γίνει ομορφότερο και δημιουργικότερο.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κύριος Στρατάκης παρουσίασε τους υποψηφίους Νομαρχιακούς Συμβούλους, αναφέροντα λίγα στοιχεία για τον καθένα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στο εκλογικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στη γωνία των οδών Κοντογιάννη 12 και Γιαμπουδάκη στον Αγιο Νικόλαο.

Η ομιλία Στρατάκη και υποψήφιοι:
Φίλες και Φίλοι

Πριν τέσσερα χρόνια από τη θέση αυτή είχαμε ζητήσει την εμπιστοσύνη σας προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, με μοναδικό στόχο την παραπέρα ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας. Και η προσπάθεια αυτή με τη δική σας βοήθεια καρποφόρησε.
Σήμερα τέσσερα χρόνια μτά έχουμε το θάρρος να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας.
Και τηρήσαμε την υπόσχεσή μας, παρά τις αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες υλοποιώντας προγράμματα και έργα προϋπολογισμού 100 εκ. Ευρώ, σε όλους τους τομείς, και βέβαια φροντίζοντας, η όποια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, να είναι μοιρασμένη, ισόρροπα, σε όλο το νομό.
Διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο διεθνής ανταγωνισμός ασκεί πιέσεις σε όλες τις τοπικές κοινωνίες και τα τοπικά παραγωγικά συστήματα, γιΆ αυτό και πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε, ως κοινωνία, την κουλτούρα και τη συνοχή μας, και ως οικονομία την ανταγωνιστικότητα και την αναπτυξιακή προοπτική μας.
Έχοντας ως δεδομένο το ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρέπει να εντείνουμε τη συλλογική μας προσπάθει, να ενώσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος.
Δυστυχώς δίνουμε τη μάχη από θέσεις δυσμενέστερες, καθώς, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως άλλωστε, και οι Αυτοδιοικήσεις Α΄ βαθμού, ακόμη στερούνται σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους με τρόπο περισσότερο αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο.
Παρά τα όποια προβλήματα, εμείς, καλούμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έστω και από θέσεις δυσενέστερες. Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουμε, με αποφασιστικότητα, για την ολοκλήρωση του έργου μας.
Έχουμε πολύτιμους βοηθούς και συμπαραστάτες τους πολίτες μας, τους Λασιθιώτες και τις Λασιθιώτισσες. Από εσάς αντλούμε δυνάμεις και χάρη στη δικής σας συμβοή και συμμετοχή θα προχωρήσουμε, αταλάντευτα, για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα.

Βασιζόμενοι:

  • Στην προοδευτική μας αντίληψη
  • Στο διάλογο με τους πολίτες και στις συμμετοχικές διαδικασίες
  • Στην αγαστή συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς
  • Στη συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση για τα ζητήματα ανάπτυξης του τόπου μας
  • Στην υιοθέτηση καινοτόμων πολιτικών

Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών μας, στις ερχόμενες νομαρχιακές εκλογές, με στόχο την εμπέδωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου, που έχει, ως βάση, την αειφορία και την ποιότητα.
Η ποιότητα αφορά:

Τη χωροταξική συγκρότηση των πόλεων και τη χωροθέτηση των δραστηριοτήτων.

  • Τα παραγωγικά συστήματα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και των τριών τομέων της τοπικής μας οικονομίας.
  • Την εκπαίδευση, τη γνώση, την τεχνολογία, το ανθρώπινο δυναμικό μας.
  • Τις συμβατές, περιβαλλοντικά, υποδομές μεταφορών, ενέργειας και υδάτινου δυναμικού.
  • Την υγεία, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και τις δομές πρόνοιας
  • Τη λειτουργία των υπηρεσιών και την τήρηη της αρχής της ισότητας στην εξυπηρέτηση των πολιτών
  • Τον αθλητισμό και τις υποδομές του
  • Τον πολιτισμό και την τέχνη
  • Το περιβάλλον και τη διαβίωσή μας
  • Τους πολιτικούς θεσμούς και τη συμμετοχή του πολίτη στα κέντρα αποφάσεων

Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα, γιατί σε έναν κόσμο περισσότερο ανταγωνιστικό, η ενίσχυση ή και η δημιουργία νέων συγκριτικών πλεονεκτημάτων. προϋποθέτουν τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγουμε, τόσο για την εγχώρια, όσο και τη διεθνή αγορά.
Η νέα αναπτυξιακή διαδικασί έχει ως βάση την αειφορία. Δηλαδή ανάπτυξη χωρίς σπατάλη φυσικών πόρων.
Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη θα παραμείνει, χωρικά, ισόρροπη, καθώς τα οφέλη της πρέπει να είναι επιμερισμένα, αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων του νομού μας.
Εξάλλου, η ισόρροπη ανάπτυξη αποτελεί και προϋπόθεση για τη διάχυση του πλούτου και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή του.
Με αυτήν την έννοια η αειφόρος και η ισόρροπη ανάπτυξη αποτελούν, για εμάς, πάγια επιδίωξη και αμετάθετο στόχο.
Επίσης, στο επίπεδο της καθημερινής διοικητικής μας λειτοργίας, έχουμε σαν στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την εμπέδωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τις υπηρεσίες μας.

Φίλες και Φίλοι
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και δεν θα διστάσουμε, όπως και την παρούσα τετραετία πράξαμε, να αγωνισθούμε δυναμικά για την πρόοδο του νομού μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.
Καλώ, σε αυτήν την προσπάθεια, όλους τους πολίτες, με σεβασμό στις ιδεολογικές πεποιθήσεις του καθενός, για να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί, ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, να υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες, να κάνουμε το Λασίθι έναν τόπο ομορφότερο και δημιουργικότερο.

Έχουμε πετύχει πολλά, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

Εξάλλου, η ίδια η δημοκρατική παράδοση του τόπου μας, η προοδευτική κουλτούρα των πολιτών μας συμβάλλει, αποφσιστικά, στην ενίσχυση της ενότητας, στη σύγκλιση των ιδεών και στην προγραμματική δέσμευση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, από κοινού, για να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματά μας.

Αγαπητοί φίλοι
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω την τιμή να σας παρουσιάσω ους συνεργάτες μου και τους υποψηφίους του συνδυασμού μας «ΛΑΣΙΘΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Είναι γνωστά και καταξιωμένα στελέχη της κοινωνίας μας, με πολλαπλή προσφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με αλφαβητική σειρά είναι:
1. Αναστασάκης Ιωσήφ του Κωνσταντίνου
2. Βασαρμίδης Εμμανουήλ του Ιωάννου
3. Γιανναδάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
4. Γουναλάκης Γεώργιος του Ιωάννου
5. Δασκαλάκης Νικόλαος του Εμμανουήλ
6. Δοργιάκη- Πυργιωτάκη Ελένη του Νικολάου
7. Ζαχαρόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου
8. Κλώντζας Εμμανουήλ του Μιχαήλ
9. Κοκκινάκη-Σερέπετση Μαρία του Νικολάου
10. Κοκολάκη Μαριελένα (Μαριλένα) του Μιχαήλ
11. Κουβαράκης Ιωάννης του Παντελή
12. Κουντουράκη Ελένη του Εμμανουήλ
13. Λαθουράκης Ιωάννης του Αντωνίου
14. Λαντζανάκης Νικόλαος του Ιωάννου
15. Μακράκη Αντωνία του Γεωργίου
16. Μαυρικάκης Γεώργιος του Θεοδώρου
17. Πάγκαλος Νικόλαος του Μιχαήλ
18. Παπαδομιχελάκης Μιχαήλ του Ιωάννου
19. Πατεράκης Θεόδωρος του Γεωργίου
20. Περάκης Ιωάννης του Αντωνίου
21. Πετράκη Πελαγία του Ελευθερίου
22. Πρατσίνη-Μανιδάκη Μαρία του Μύρωνος
23. Σοφιανού-Δρακάκη Χρυσούλα του Παναγιώτου
24. Σπανάκης Κωνσταντίνος του Αντωνίου
25. Τσουκνάκης Γεώργιος του Μιχαήλ
26. Χανιωάκη-Μυλωνάκη Μαρία του Εμμανουήλ
27. Χατζηαρσένης Μάριος του Σωκράτους
28. Ψυλλάκη-Μπαλοθιάρη Ευαγγελία του Ανδρέου

Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση για τη νίκη.
Με τη στήριξή σας θα υλοποιήσουμε, στο ακέραιο, τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos