Λασίθι στην ΠλώρηΕνδιαφέρον ήταν το δρομολόγιο του Αντώνη Ανηψητάκη με το ΛΑΣΙΘΙ στην Πλώρη το τριήμερο 22-24/6/06.
Πέμπτη 22/6. Ηράκλειο.
Tεχνικό Eπιμελητήριο. Ημερίδα για τις «Nέες πολιτικές και Tεχνολογίες για το κτιριακό Περιβάλλον». Εισηγητές οι καθηγητές του TEI Kρήτης Χτενιαδάκης, Σακκάς, Zαρκάδης και του Πολυτεχνείου Kρήτης Γιώργος Σταυρακάκης.
 
Επιβεβαιώσαμε τη δυνατότητα να γίνει το Λασίθι πρωτοπόρος νομός σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας δρώντας παραδειγματικά σ’ όλα τα νομαρχιακά κτίρια. Ενημερωθήκαμε για ένα μάλλον παρθένο πεδίο που αφορά κυρίως τον τουρισμό και αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να παρέξει στα άτομα με δυσκολία προσβασιμότητας, τα οποία αποτελούν σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, άετη πρόσβαση σε τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
 
Το Σεπτέμβρη θα γίνει σχετικό συνέδριο στη Χερσόνησο το οποίο θα ήταν καλό να παρακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς του Nομού μας. Πέραν των προφανών οικονομικών ωφελειών από τη συμμόρφωσή μας με τα διεθνή πρότυπα σε θέματα προσβασιμότητας θα αποκτούσαμε και ένα εύσημο πολιτισμού για το νομό μας.
 
Παρασκευή 23/6 Σητεία.
Με την άδεια των καταληψιών σπουδαστών του ΤΕΙ στο κατάμεστο από μαθητές και γονείς Πολύκεντρο, το β’ Γυμνάσιο της πόλης, στο πλαίσιο του προαιρετικού μαθήματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,οργάνωσε πολύπτυχη εκδήλωση με θέμα την ελιά. Συντονιστές οι καθηγητές Φανή Παφίτα και Απόστολος Τζίφας. Η εκδήλωση κατέδειξε πως η περιβαλλοντική εκπαίδευση ως θσμός αποτελεί μια όαση στην κρίση της εκπαίδευσης στον οποίο αξίζει περαιτέρω να επενδύσουμε.
 
Επιτυχημένη ήταν και η μουσική θεατρική παράσταση που έγινε στην Τουρλωτή το Σάββατο 24/6 στο προαύλιο του Γυμνασίου στην οποία συμμετείχαν μαθητές, γονείς και καθηγητές, πρωταγωνιστής μάλιστα ήταν ο γυμνασιάρχης Νίκος Τσαντάκης, σε έργο του Αλέξανδρου Λουκίσα και σκηνοθεσία της Δέσπως Οικονόμου. Η μεταπολεμική ιστορική περίοδος επισκοπήθηκε με σύντομη πρόζα και εναλλαγή χαρακτηριστικών τραγουδιών, που μετέδιδε στους μαθητές με παιγνιώδη τρόπο το κίνητρο να ενδιαφερθούν για την Ιστορία.
 
Αυτό πάντως που αξίζει να μελετηθεί είναι η εκπαιδευτική ιδιαιτερότητα των γυμνασίων των μικρών μη τουριστικών οικισμών στα οποία εμπνευσμένοι εκπιδευτικοί αξιοποιούν τις συνεκτικές, λιγότερο αλλοτριωμένες τοπικές κοινωνίες για να κάνουν τα σχολεία τους επιθυμητό χώρο συνεύρεσης μαθητών και δασκάλων.
 
Mε την ευκαιρία αυτών των εκδηλώσεων το Λασίθι στην Πλώρη υπογραμμίζει ότι τα θέματα εξοικονόμησης πόρων, παιδείας και πολιτισμού θα είναι στο κέντρο της προσοχής του.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos