Κωνσταντίνος ΤσουκάκηςΔώσαμε ένα έντιμο και καθαρό αγώνα. Ξεπεράσαμε διαφορές και κομματικές εξαρτήσεις και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να πάμε μαζί μπροστά τον δήμο μας. Πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε μια αδέσμευτη και ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση. Με πράξεις και όχι λόγια, δώσαμε τη μάχη μας.
 
Παρά το ότι δεχθήκαμε πολλά κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αρνηθήκαμε να διχάσουμε την τοπική κοινωνία. Σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και άκρατου κομματισμού, προσπαθήσαμε να κάνουμε τη διαφορά. Κερδίσαμε το δικαίωμα να απευθυνόμαστε σε όλους και όλες. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη ανθρώπων από διαφορετικούς πλιτικούς χώρους.
 
Κερδίσαμε τη μάχη της ηπιότητας. Συνεργαστήκαμε με τους άλλους συνδυασμούς. Σεβαστήκαμε τις θέσεις τους και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Λυπούμαστε πραγματικά που η «Αγωνστική Συνεργασία» δεν κατάφερε να εκλέξει Δημοτικό Σύμβουλο. Στεκόμαστε στο θέμα της «Φωνής των κοινοτήτων».
 
Σεβόμαστε τις θέσεις τους, ακόμα και αν πιστεύουμε ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους. Αρνηθήκαμε κάθε προσπάθεια έμμεσης ή άμεσης παρότρυνσης της διάσπασης του Δήμου. Το θέμα δημιουργήθηκε από τις αναγκαστικές συνενώσεις. Ο κ. Κουνενάκης στηρίχθηκε από τον χώρο που τις δημιούργησε και η αποχή της Ελούντας, αυτόν ωφέλησε.
 
Στην πράξη, ίσως σήμερα γράφτηκε και το τέλος της προσπάθειας τους. Ο κ. Καρχιμάκης από την μεριά του, επέβαλε δήμαρχο Αγίου Νικολάου τον κ. Κουνενάκη. Με κάθε μέσο κομματικοποίησε την εκλογή και αφήρεσε κάθε έννοια από την λέξη αυτοδιοίκηση.
 
Δεχθήκαμε ακόμα και καταγγελία για εκφοβισμό δικαστικού αντιπροσώπου! Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Δεν είναι του παρόντος. Εκείνο που και σήμερα προέχει είναι η ενότητα της κοινωνίας μας. Είναι τα προβλήματα που πιεστικά ζητούν λύσεις. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες, ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή.
 
Συγχαίρουμε τον κ. Κουνενάκη για την εκλογή του και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα ενώσουμε και τις δικές μας δυνάμεις σε κάθε διεκδικητική προσπάθεια απαιτηθεί για να έχει η πρωτεύουσα του νομού μας το μέλλον που της αξίζει.
 
Ευχαριστούμε όσους στήριξαν τον συνδυασμό μας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους, όπως δίπλα θα είμαστε και σε κάθε πολίτη που μας χρειάζεται.
 
Κωνσταντίνος Τσουκάκης
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2006

Print Friendly, PDF & Email

Από manos