Ο Δ. Κουνενάκης με τη διοίκηση  του Εμπορικού Επιμελητηρίου Συνάντηση με την διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κος Νίκος Τζανόπουλος και τα μέλη έθεσαν σειρά προβλημάτων, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι:
 
Να προωθηθεί η διαφήμιση του τόπου αποτελεσματικότερα, να συμμετέχει ο δήμος στην δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου και να εξασφαλιστεί η ανταποδοτικότητα των τελών παρεπιδημούντων.
 
Τα τέλη ύδρευσης θεωρούνται ακριβά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη είναι το κυκλοφοριακό, η πρόσβαση στο ιμάνι, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και επαρκούς αστικής συγκοινωνίας.
 
Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για την δημιουργία δημοτικής αγοράς, την απαλλοτρίωση του οικοπέδου έναντι του ΟΤΕ και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, η αξιοποίηση και ανάδειξη του Αλμυρού και της λίμνης, η μεταφορά του σταδίου και η αρχιτεκτονική των κτισμάτων.
 
Καλό θα ήταν επίσης να γίνει περίφραξη χώρου στο οροπέδιο του Καθαρού για τις ανάγκες του Δήμου. Το ΒΙΟΠΑ χρειάζεται να στηρχθεί και από το Δήμο, δεδομένης της αξίας που έχει στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδύσεων. Επίσης, είναι σημαντικό να στηριχθούν τα ΤΕΙ και να διεκδικήσουμε νέες σχολές που θα συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής. Στήριξη επίσης, χρειάζεται το χειροτεχνικό κέντρο.
 
Να προωθηθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να δημιουργηθεί υπηρεσία τουριστικής προβολής και να αξιοποιηθεί με ήπιο τρόπο το νησί των Αγίων Πάντων. Παράπονα υπήρξαν για την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την αντιμετώπιση των επαγγελματιών. Θεωρείται αναγκαία, η συνεχής βελτίωση της λειτουργίας της πόλης, η σύνδεση του τουρισμού με τους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
 
Αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι μια νέα δημοτική αρχή, η οποία θα έχει την ικανότητα της διαχείρισης, της διεύθυνσης, της διαπραγμάτευσης, του προγραμματισμού και της τακτικής και μόνιμης συνεργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς.
 
Αυτό που χρειαζόμαστε λοι μας είναι να παράγουμε ως δήμος, ως φορείς, ως επαγγελματίες καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, ανταγωνιστικά σε προσιτές τιμές που να ικανοποιούν την ζήτηση.
 
Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, που θ καθορίσει στόχους και μία ευέλικτη και αξιόπιστη τακτική, που θα υπηρετεί αυτούς τους στόχους.
 
 
Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos