Κουνενάκς - Αρναουτάκης

Σύγχρονος Δήμος

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή κ Σταύρο Αρναουτάκη, είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης. Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αναπτύχθηκαν απόψεις τσο για θέματα της ευρωβουλής όσο και για αυτοδιοικητικά ζητήματα, δεδομένης της ιδιότητας του κ Αρναουτάκη ως πρώην Δημάρχου Αρχανών.

 
Και σήμερα είναι γεγονός πως οι αρεμβάσεις στις Αρχάνες θεωρούνται πρότυπο για την αυτοδιοίκηση και η θητεία του κ Αρναουτάκη θεωρείται από τις πλέον επιτυχείς σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Ένας πρώτος προβληματισμός ήταν για το ρόλο ενός Δήμου, σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
 
Σημαντικό είναι η προώθηση από τον Δήμο δράσεων κα προγραμμάτων σε όλους τους τομείς που μας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια η προσπάθεια για ένταξη τους σε προγράμματα, εθνικά, περιφερειακά και ευρωπαϊκά.
 
Το θέμα σήμερα είναι να υπάρχει μια εξωστρέφεια στην πολιτική των Δήμων, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να αναπτύσσουμε συνεργασίες. Η πρόταση που έχει ο κ Αρναουτάκης είναι να έχει όλη η Κρήτη ένα ενιαίο γραφείο στις Βρυξέλλες, όπου όχι μόνο θα υπάρχει η πληροφόρηση αλλά κυρίως θα προωθούνται πολιτικές, θα επηρεάζονται πολιτικές με βάση τις ανάγκες της Κρήτης. Υπήρξε συμφωνία για στενή συνεργασία του Δήμου με τον ευρωβουλευτή.
 
Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση για την εμπειρία του κ Αρναουτάκη, ως δημάρχου Αρχανών. Εξέθεσε την πολική που ακολούθησε, τις δράσεις που ανέπτυξε, τους τρόπους που προώθησε μια σειρά σημαντικών έργων και δράσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η οικονομία και η λειτουργία των Αρχανών. Η εμπειρία του κ Αρναουτάκη είναι πολύτιμη για όλους μας
 
Άγιος Νικόλαος 20 Σεπτεμβρίου 2006
 
Το γραφείο Τύπου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos