Ο Δ. Κουνενάκης με το Τ.Σ. Καλού ΧωριούΣυνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Καλού Χωριού είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ» με επικεφαλή τον Δημήτρη Κουνενάκη. Ο πρόεδρος και τα μέλη του οπικού Συμβουλίου μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Καλού Χωριού.

Τα βασικότερα θέματα που έθεσαν είναι ότι γενικά δεν υπήρχε δίκαιη κατανομή σε επίπεδο δήμου κι πολλά κρίσιμα έργα της περιοχής έμειναν πίσω. Σημαντικά έργα τα οποία πρέπει να προωθηθούν είναι η κατασκευή αποχετευτικού αγωγού για την μεταφορά λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό του Ίστρου.
 Η αποξήλωση της επίμαχης νησίδας και η διαμόρφωση του δρόμου, με κατασκευή πεζοδρομίου. Θεωρείται, επίσης, αναγκαίο η κατασκευή κυματοθραύστη για την προστασία της παραλίας του Αγίου Παντελεήμονα και η προώθηση της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου.
Καθυστερεί για αρκετό χρόνια το σχέδιο οικισμού Ίστρου, ενώ είναι ανάγκη να προωθηθούν περιφερειακοί δρόμοι στους οικισμούς Αρνικού και Πύργου, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Χρειάζεται, επίσης, να αγοραστούν κτίρια για διάνοιξη δρόμου στην περιοχή Αρνικού, καθώς και πλακοστρώσεις, αναπλάσεις των οικισμών και ασφαλτοστρώσεις δρόμων. Σημαντικό έργο, επίσης, θεωρείται η κατασκευή ενός δρόμου περιπάτου που θα ενώσει τον Άγιο Παντελεήμονα με το Βούλισμα.
Ζητήθηκε, επιπλέον, η ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού, η αξιοποίηση δωρηθέντος κτιρίου για πολιτιστικό κέντρο και η αξιοποίηση του παλιού ελαιοτριβείου.
Αναγκαίο, θεωρείται η ενίσχυση της καθαριότητας καθώς και της αστυνόμευσης, που είναι ελλιπής στην περιοχή. Πάγιο αίτημα, επίσης, είναι η επανεξέταση της αρχαιολογικής ζώνης.
Από την πλευρά μας, θέσαμε το θέμα της κατανομής έργων σε επίπεδο δήμου, με βάση ένα πρόγραμμα, που θα καταρτίζεται στην αρχή της τετραετίας, ώστε να γνωρίζει το κάθε διαμέρισμα τι έργα θα γίνουν.
Επιθυμούμε την τακτική συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και τους φορείς του Καλού Χωριού, ώστε αό κοινού να προγραμματίζουμε και να επιλύουμε καθημερινά προβλήματα.
Είναι ωστόσο ανάγκη να σχεδιάσουμε την μελλοντική ανάπτυξη του Καλού Χωριού και στη βάση αυτή να προχωρούμε σε έργα και δράσεις. Άγιος Νικόλαος 7 Ιουλίου
 (από το γραφείο τύπου)
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι
Σύγχρονος Δήμος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos