Νέος επικεφαλής στη Δημιουργική Συνεργασία ο Μανόλης  Ζερβάκης
από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Συνεργασίας

Η Δημοτική Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ιεράπετρας «Δημιουργική Συνεργασία», μετά την απόφαση του επικεφαλής της Γιώργου Προϊστάκη να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, θα ήθελε να εκφράσει τις παρακάτω απόψεις.

Καταθέτει τη στενοχώρια της για την απόφαση του Γιώργου Προϊστάκη να μην είναι Υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, σαν επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και για την πρόσφατη απόφασή παραίτησης του από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας.

Ο Γιώργος Προϊστάκης κατά την 8ετή παρουσία του στα δημοτικά πράγματα της Ιεράπετρας υπήρξε διαλλακτικός,  έντιμος και ακούραστος, συνεργάτης μας και επιπλέον ένας καταξιωμένος ηγέτης που ήταν πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγούσε με διορατικότητα, επιστημονική γνώση και απόλυτη δημοκρατικότητα.

Απόδειξη για την παρουσία και την προσωπικότητα του Γιώργου Προϊστάκη είναι τα θετικά σχόλια και οι απόψεις που εκφράστηκαν από πολλούς συντοπίτες μας, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του. Κάποιοι ζήτησαν και συγνώμη που δεν  τον στήριξαν στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές.

Κατανοούμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις του Γιώργου. Αυτό που μας παρηγορεί είναι ότι ο Γιώργος δηλώνει παρών στα τοπικά μας πράγματα και είναι σίγουρο ότι πάντα θα είναι πρόθυμος να βοηθήσει και την παράταξή μας και την Ιεράπετρα. Και μάλιστα και από τον κρίσιμο τομέα της επαγγελματικής του εξειδίκευσης.

Αποδεχόμενοι εκ των πραγμάτων τις εξελίξεις στη Δημοτική μας Παράταξη καλωσορίζουμε τον νέο μας Δημοτικό μας Σύμβουλο Γιώργο Αντωνάκη. Ο Γιώργος Αντωνάκης έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία με την πολύχρονη παρουσία του στα πολιτικά και δημοτικά μας πράγματα. Είναι ιδιαίτερα συμπαθής και αγαπητός, αλλά και καταξιωμένος μέσα από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Πιστεύουμε ότι θα αναπληρώσει επάξια το κενό που αφήνει ο Γιώργος Προϊστάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην ομάδα της Δημοτικής μας Παράταξης.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι με ομόφωνη πρόταση της Δημοτικής Ομάδας της Παράταξης μας και επικύρωση της Γενικής Συνέλευσης της 5ης Σεπτεμβρίου  νέος επικεφαλής της  Δημοτικής μας Ομάδας ορίζεται ο Μανόλης Ζερβάκης.

Ο Μανόλης  Ζερβάκης,  πρώτος μεταξύ ίσων,  θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο της εκπροσώπησης της Παράταξής μας μέχρι τη λήξη της τρέχουσας Δημοτικής Περιόδου, τον Αύγουστο του 2019. Ο Μανόλης  Ζερβάκης  έχει την εμπειρία, τις γνώσεις και τον δυναμισμό για να ανταποκριθεί με απόλυτη επάρκεια στα νέα του καθήκοντα.

Ως Δημοτική Ομάδα του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του και υποσχόμαστε – Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Παράταξής μας – να είμαστε δίπλα του.

Τις επόμενες ημέρες ο νέος επικεφαλής μας με την υπάρχουσα Οργανωτική Επιτροπή θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συνδημοτών μας που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την Παράταξή μας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019 και να προσδιορίσει τις σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής.

Καταθέτουμε στην κρίση των συνδημοτών μας την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία που πιστεύουμε ότι, πέρα από τη δημοκρατική της προοπτική , αποτελεί και εγγύηση για την επιλογή ενός άξιου Υποψήφιου Δημάρχου και εν δυνάμει ενός ικανού αυριανού Δημάρχου της Ιεράπετρας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που μπορεί να προσφέρει η Δημοτική μας Παράταξη είναι ότι πέρα από ένα ικανό  Υποψήφιο Δήμαρχο έχει τη δυνατότητα να καταρτίσει ένα άριστο ψηφοδέλτιο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών  Κοινοτήτων του Δήμου μας, που θα δημιουργήσουν μια πολυμελή, δυναμική και εργατική ομάδα ικανή να αγωνιστεί για τις ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ιεράπετρα. Να αντιμετωπίσει τις απώλειες που έχουμε δεχτεί και να αντισταθεί στα κακόβουλα σενάρια που κάποιοι μας ετοιμάζουν. Η κοινωνική συνοχή του τόπου μας, η τοπική οικονομία, η λειψυδρία, η επανίδρυση σχολής ΤΕΙ, η διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, αλλά και τα πολυσύνθετα προβλήματα της καθημερινότητάς μας πρέπει και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μας προσπάθειας. Στόχος και όραμα μας μια αειφόρος ανάπτυξη – με πυλώνες την αγροτική  οικονομία και τον τουρισμό – ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς προκαταλήψεις,  φιλοδοξούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις του εθνικού μας δημοκρατικού τόξου με μία σαφή προοδευτική κατεύθυνση. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να δηλώσουν το παρόν, να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες μας.

Η Ιεράπετρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos