Εθνική Ποδοσφαίρου Με τη δέσμευσή του, ότι ως επόμενη δημοτική αρχή, ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» θα στηρίξει το Ποδόσφαιρο, εξασφαλίζοντας τα ελάχιστα, αλλά αναγκαία, που πρτείνει για την περιφέρεια του Αγίου Νικολάου η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λασιθίου (ΕΠΣΛ), ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνου Τσουκάκη, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΛ.
 
Η διοίκηση της Ενωσης ενημέρωσε τον κ. Τσουκάκη και τα μέλη του συνδυασμού που τον συνόδευαν, για τη θέση του ποδοσφαίρου στα αθλητικά πράγματα του νομού μας, τις δραστηριότητες αλλά και τα προβλήματα του χώρου.
 
Ενα από τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν είναι η απουσία φυλάκων στα γήπεδα της περιφέρειας του Δήμου με αποτέλεσμα, αν και η ευθύνη για τη λειτουργία κάθε γηπέδου είναι δημοτική υπόθεση, τα κλειδιά να περιέρχονται στα χέρια της εκάστοτε διοίκησης κάθε ομάδας.
 
Αλλο πρόβλημα είναι η ελλιπής συντήρησης των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων από τους δήμους με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα. Η διοίκηση της ΕΠΣΛ ζήτησε την αποκατάσταση τμήμαος της περίφραξης του γηπέδου στην Αμμούδα Αγίου Νικολάου καθώς επίσης και την δρομολόγηση, κατά προτεραιότητα, της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο των Λακωνίων, το οποίο αντιμετωπίζει την εγκατάλειψη, αν και μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο.
 
Η διοίκηση της ΕΠΣΛ επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συντηρήσει τα γήπεδα, με τα ανεπαρκή οικονομικά μέσα που διαθέτει. Τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣΛ ευχαρίστησαν τον κ. Τσουκάκη, γιατί, όπως υπογράμμισαν, είναι ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος στα χρονικά του φορέα, που τον επισκέπτεται στα γραφεία του για να ενημερωθεί άμεσα και υπεύθυνα για τα θέματα του ποδοσφαίρου του τόπου μας.
 
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κων. Τσουκάκης, αναγνώρισε την ύπαρξη των προβλημάτων και την προσφορά τη ΕΠΣΛ να καλύπτει υπάρχοντα κενά και παραλείψεις στη συντήρηση των γηπέδων, αν και τούτο αποτελεί υποχρέωση του κάθε ΟΤΑ στον οποίο υπάγονται κατ’ αρμοδιότητα.
 
Αναγνώρισε επίσης την προσφορά των μελών της διοίκησης τη ΕΠΣΛ για την στήριξη του αθλήματος και την προώθηση του ποδοσφαίρου και των τοπικών ομάδων αφού με δική τους, προσωπική εγγύηση και ευθύνη, διεξάγονται οι αγώνες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα.
 
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης» δεσμεύτηκε ότι ως δημοτική αρχή θα τοποθετήσει στη διοίκηση του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου ένα μέλος – εκπρόσωπο της ΕΠΣΛ για αμεσότερη επικοινωνία, αλληλοενημέρωση και επίλυση των προβλημτων.
 
Σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση φυλάκων, ο κ. Τσουκάκης υποσχέθηλε ότι θα διερευνηθεί το θεσμικό πλαίσιο ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για το σκοπό αυτό.
 
Τόνισε δε ότι ο Δήμος υποχρεούται και αυτό θα το κάνει πράξη, να στηρίζει ισότιμα όλο το φάσμα αθλητικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιφέρειά του.
 
Δημοτική Αναγέννηση
Κωνσταντίνος Τσουκάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos