Μανώλης ΜαστοράκηςΜετά τις Μάλλες, τον Αγ. Ιωάννη, τους Μύθους, το Καβούσι και την Παχειά ¶μμο, ειδοποιημένος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Βαγγέλη Γερακιανάκη, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. ανώλης Μαστοράκης πήγε στο Στόμιο την Πέμπτη 4 Μαίου, όπου συνεδρίαζε το Τοπικό Συμβούλιο.

Ο τ. Ευρωβουλευτής ενημερώθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο και τα παριστάμενα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου (Γ.Αγγελάκη, Γ.Κορνιωτάκη και Γ.Μαχαιρά) θέματα που απασχολούν το Δημοτικό Διαμέρισμα, όπως είναι:

— Η ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας της κεντρικής περιοχής του Στόμιου, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, σε κάθε βροχή γίνεται μια αδιάβατη για τους πζούς «λίμνη».

— Η αντικατάσταση του παλιού σιδερένιου τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής Στόμιου και μεγάλου τμήματος του εσωτερικού δικτύου της Ανατολής.

— Η αποχέτευση των οικισμών Ανατολής και Καλογέρων, όπου τα λύματα οδηγούνται σε δημοτική έκταση και το ποτάμι, αντίστοιχα.

— Η επέκταση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Στόμιο, όπου ήδη εγκαθίσταται ο κεντρικός αγωγός.

— Η βελτίωση συνολικά της άρδευσης στην εκτός ζώνης του ΤΟΕΒ περιοχή και η άμεση διάνοιξη της γεώτρησης της «Γονατιάς» καθώς και η κατασκευή δεξαμενής βόρεια της Ανατολής. Σημειωτέον ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανατολής, δήλωσαν στον κ. Μαστοράκη, όπως έχουν κάνει και οι εκπρόσωποι άλλων χωριών, ότι αντιμετωπίζουν θετικά την πρόταση για ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης της περιοχής αυτής από τον ΤΟΕΒ, η νέα διοίκηση του οποίου συνηγορεί.

— Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

— Η προσθήκη ορόφου στο ισόγειο που στεγάζει το Τοπικό Συμβούλιο, με διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, απαραίτητης για τους αγρότες της περιοχής.

— Το πρόβλημα της συλλογής των άχρηστων νάϋλον που δεν είναι τακτική, καθώς και της απομάκρυνσης των αγροτικών απορριμμάτων των θερμοκηπίων (εκριζωμένων φυτών) σε σχέση με τη δυνατότητα κατάλληλης διαμόρφωσης περίφραξης και λειτουργίας μόνο γιΆ αυτά, του παλιού χώρου διάθεσης απορριμμάτων της Ανατολής.

— Η ανάπλαση του κέντρου του Στόμιου και η διαμόρφωση πεζοδρομίων στον νότιο οδικό άξονα, μέχρι το ναό του Αγ.Ιωάννη.

— Η ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Ανατολής, με κατάλληλες επεμβάσεις.

Συζητήθηκαν, επίσης, άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη άμεσης κατασκευής αποστραγγιστικού έργου στο νεκροταφείο των Καλογέρων, στο οποίο, όταν βρέξει, πλημμυρίζουν οι τάφοι!!…

Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Παραγωγών κ. Π. Μαχαιράς.

(Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos