Φωτογραφία από τη συνάντησηΣυνάντηση με τον ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου είχε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουνενάκη. Αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Ο πρόεδρος κ. Πάγκαλος μας ενημέρωσε για τον ΤΟΕΒ ο οποίος ιδρύθηκε το 1997 και παράγει σημαντικό έργο.
 
Σήμερα αρδεύονται περίπου 15.000 στρέμματα με ελιές και κηπευτικά. Οι δραστηριότητες του επεκτείνονται σε 7 δημοτικά διαμερίσματα και χρησιμοποιεί 18 γεωτρήσεις. Έχει ένα τακτικό υπάλληλο και 5 εποχιακούς και οι δαπάνες καλύπτονται από τα έσοδα.
 
Η δράση του ΤΟΕΒ έχει πολλαπλασιάσει το αγροτικό εισόδημα της περιοχής, έχει βοηθήσει την επέκταση των καλλιεργειών σε νέες περιοχές και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών. Ήδη η ζήτηση νερού είναι μεγαλύτερη από τις δυνατότητες του ΤΟΕΒ σήμερα.
 
Η παρουσία επιπλέον νερού περιορίζεται από τις δυνατότητες των μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα σε περιόδους αιχμής τα προβλήματα εντείνονται. Τα αίτια της αύξησης είναι: Η τοποθέτηση νέων υδρομέτρων, η εντατικότερη άρδευση των ελαιώνων, οι μειωμένες βροχοπτώσεις, η αύξηση των υπαίθριων κηπευτικών και οι διακοπές της ΔΕΗ.
 
Επίσης, υπάρχει σπατάλη του νερού από αρκετούς καταναλωτές, λόγω κακής χρήσης του δικτύου. Μία πρώτη αντιμετώπιση του προβλήματος τη αυξημένης ζήτησης είναι η ανόρυξη δύο γεωτρήσεων στα Λακώνια και στην Κριτσά.
 
Ο κ. Πάγκαλος θεωρεί ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη συνεργασία ανάμεσα στον ΤΟΕΒ τον Δήμο και την Νομαρχία, η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιη των προβλημάτων του οργανισμού και την βελτίωση της λειτουργίας του, δοθέντος του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο οργανισμός στην τοπική κοινωνία και στο εισόδημα των παραγωγών.
 
Άγιος Νικόλαος 7 Σεπτεμβρίου 2006
 
Υποψήφιος Δήμαρχος: Δημήτρης Κουνενάκης
 
 Το γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos