Δημήτρης Κουνενάκης, κατά την ομιλία του

Σύγχρονος Δήμος

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος, έγιναν το βράδυ του Σαββάτου, στη κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου. Παρόντα τα περισσότερα υποψήφια μέλη για τα τοπικά, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ο Ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου και υποψήφιος Αντώνης Στρατάκης, ο υποψήφιος Νομάρχης Αντώνης Ανηψητάκης, πολιτευτές του Πα.Σο.Κ., πρώην δήμαρχοι, αλλά και πλήθος κόσμου.

Πρώτα χαιρέτησε ο Ευρωβουλευτής κ. Αρναουτάκης, για να πάρει αμέσω μετά το λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης και να αναφερθεί στις αρχές του συνδυασμού ενώ αμέσως μετά παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, σε όλο το Δήμο.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική και μικρή δεξίωση την οποία είχαν ετοιμάσει οι δύο ζαχαροπλάστες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουνενάκη:

Αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες,
Ξεκινήσαμε τη συλλογική μας προσπάθεια για τη συγκρότηση του συνδυασμού μας πριν αό μερικούς μήνες.
Ξεπεράσαμε διαφορές, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι, αναζητήσαμε αυτά που μας ενώνουν.
Προσπαθήσαμε να βρούμε μια νέα ενότητα με πρόγραμμα και άποψη που να εκφράζει τις ανάγκες του τόπου και της κοινωνίας.
Κινηθήκαμε και κινούμαστε με μετριοπάθεια και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, αλλά και πάθος για την επιτυχία των στόχων μας. Παρά τις κατά καιρούς άδικες επιθέσεις που δεχθήκαμε, επιμείναμε σε μια ενωτική και φιλική στάση προς όλους.
Απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου και τους ζητήαμε την στήριξη τους με στόχο τη συγκρότηση ενός συνδυασμού με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Ένα συνδυασμό που επιπλέον θα εκφράζει το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ένα συνδυασμό που θα καταθέσει μια σύγχρονη, ανανεωτική και αναπτυξιακή πρόταση για το Δήμο μας.
Πιστεύουμε πως ο συνδυασμός που θέτουμε σήμερα στην κρίση σας, έχει τα συγκεκριμένα στοιχεία και έχει την ικανότητα να κερδίσει τις εκλογές με στόχο:
Ένα Δήμο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, με όραμα, όρεξη και τεχνογνωσία, ανοικτό σε ιδέες και ανθρώπους, φιλικ στους πολίτες και τις ανάγκες τους.
Ένα Δήμο που θα εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και μαζί με τους εργαζόμενους θα παράγει ποιοτικές υπηρεσίες με το μικρότερο δυνατό κόστος, με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ένα Δήμο που θα έχει ευαισθησίες και σεβασμό στους κατοίκους, θα είναι κοντά στη νέα γενιά, θα είναι αξιόπιστος, δίκαιος και αντικειμενικός.
Ένα Δήμο που οι κάτοικοι του, σε οποιοδήποτε δημοτικό διαμέρισμα και αν μένουν, θα αισθάνονται την παρουσία του τόσο με την πολιτική ηγεσία όσο και με τις υπηρεσίες του.
Ένα Δήμ στρατηγείο που μαζί με τις παραγωγικές τάξεις θα σχεδιάσει, θα προγραμματίσει για το μέλλον με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις εξελίξεις.
Ένα Δήμο που κινητοποιεί το ανθρώπινο και υλικό κεφάλαιο της περιφέρειας για να επιτύχουμε νέο κοινωνικό πλούτο σε εισοδήματα σε αασχόληση σε ποιότητα ζωής.
Ένα Δήμο που θα έχει στρατηγική και τακτική για κάθε τομέα και θα προσδιορίσει το σύγχρονο ρόλο του σε επίπεδο νομού, Κρήτης, Ελλάδας και Ευρώπης.
Ένα Δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, που στοχεύει στην αποκέντρωση, σε μια αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες, με οικονομική αυτοτέλεια, που θα διεκδικεί και θα αξιοποιεί προγράμματα εθνικά κι ευρωπαϊκά.
Ένα Δήμο με αλληλεγγύη, σεβασμό της διαφορετικότητας, με οικολογικές ευαισθησίες με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.

Περισσότερο από όλα στοχεύουμε σε μια αυτοδιοίκηση που θα προωθήσει συμμετοχικές διαδικασίες, ώστε οι πολίτες και οι φορείς της κοινωνίας να συμμετέχουν άμεσα στη διαμόρφωση της πολιτικής του Δήμου και στην εφαρμογή της.
Για να προωθήσουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε εκτός από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, εκτός από τις ιδέες και μια ικανή ομάδα που θα μπορέσει να διαχειριστεί, να προγραμματίσει, να οργανώσει, να σχεδιάσει, να εφαρμόσει.
Αυτή την ομάδα, σας παρουσιάζω απόψε.
Μέσα σε ένα κλίμα ιδιώτευσης και ατομικισμού, σε συνθήκες πιέσεων και υποσχέσεων, για να μην πω τίποτα σκληρότερο, συγκροτήσαμε μια ηγετική ομάδα που έχει τα εχέγγυα και την ικανότητα της νίκη αλλά και της διαχείρισης.
Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από συμπολίτες με συμμετοχή στα κοινά, από νέους ανθρώπους με νέες αντιλήψεις αλλά και έμπειρους για να εξασφαλίζεται η συνέχεια, με εκπροσώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων και ευρύτατη γεωγραφική προέλευση.
Αυτούς τους συμπολίτες μας που ξεπέρασαν το εγώ και προτάσσουν το εμείς, που μπαίνουν στη δημόσια κρίση, που επιθυμούν να είναι χρήσιμοι για το σύνολο της κοινωνίας και αποδεικνύουν εμπράκτως την αξία της προσφοράς και της συμμετοχής σας παρουσιάζω απόψε.
Από την αρχή συμφωνήσαμε σε κάτι. Ότι για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας, πάνω από όλα , χρειάζεται να αισθανόμαστε εμείς σαν ομάδα. Με αλληλεγγύη, σεβασμό της αξιοπρέπειας του καθενός, με ομαδικότητα, με συλλογικότητα. Θέλουμε να αισθανόμαστε πρώτα εμείς καλά μεταξύ μας για να μπορέσουμε να αποδώσουμε έργο προεκλογικά αλλά κυρίως ως διοίκηση του Δήμου από την 1η του Γενάρη. Και μέχρι σήμερα τα πάμε καλά και θα τα πάμε καλά.
Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους και καθένα χωριστά για την τμή που μου έκαναν να με θεωρούν συνεργάτη τους.
Εκ μέρους του τόπου μας και της κοινωνίας, στο μέτρο που μπορώ να το πω, σας ευχαριστούμε για την προφορά, τη διάθεση, την προσπάθεια που καταβάλετε για τη διαχείριση των κοινών μας υποθέσεων.

Η νέα ηγεσία του τόπου για επόμενα τέσσερα χρόνια είναι οι:

Ονόματα κλπ

Αυτή η ομάδα, ξέρει, έχει τις ιδέες, την εμπειρία, τη γνώση και την ικανότητα να νικήσει.
Σας καλούμε όλους να τους βοηθήσετε, να σταθείτε δίπλα τους, να στηρίξετε τον αγώνα τους.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων να δούν μπροστά τους, κυρίως τα επόμενα τέσσερα χρόνια και να εκτιμήσουν ποιος συνδυασμός έχει τον επικεφαλής, την ομάδα, τις ιδέες, την εμπειρία και τη δυνατότητα να διαχειριστεί την καθημερινότητα μας αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Σας ευχαριστώ.

Τα ονόματα των υποψηφίων:
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΑΛΤΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΟΥΛΑ
ΑΤΣΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΡΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗ-ΒΙΔΑΚΗ ΣΟΦΗ
ΔΑΤΣΕΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ-ΜΑΡΙΑ
ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
ΚΑΝΑΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΦΕΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟ’Ι’ΝΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΝΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΚΗ-ΒΑΡΚΑΡΑΚΗ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΣΗΘΙΩΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΕΤΟΥΣΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΟΥΝΤ ΧΑΝΙ
ΜΑΣΣΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΠΕΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΕΡΚΟΒΙΤΣ-ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΟΡΕΤΖΗ ΑΝΝΑ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΡΙΤΣΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos