Την υποψηφιότητα τους με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη ......
Αλεξάκης, Καλογεράκης, Βαρκαράκη, Ζερβός, Κουτέπας

Ο συνδυασμός “Δικαίωμα στην πόλη”, με επικεφαλής τον Αντώνη Ζερβό, δίνει το παρών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με έμπειρα και καταξιωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη, που συνδυάζουν την μαχητικότητα με την γνώση και την εμπειρία. Με πολίτες που βάζουν νέους στόχους, επιχειρούν νέες προσεγγίσεις, ανοίγουν νέους δρόμους σε ένα δήμο που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, τις δυνατότητες και την αξία όλων των ανθρώπων που διψούν να προσφέρουν.

Διαθέτουμε την γνώση και την εμπειρία για να αναλάβουμε εκ νέου την διοίκηση του δήμου. Διαθέτουμε ικανά τεχνοκρατικά στελέχη για την αποτελεσματική διοίκηση του.

Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι με αγώνα, υπευθυνότητα, ξεκάθαρο όραμα, πρόγραμμα και πίστη στους στόχους μας θα προχωρήσουμε ανεβάζοντας τον Δήμο Αγίου Νικολάου ακόμα ψηλότερα.

Την υποψηφιότητα τους με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού ανακοινώνουν οι Αλεξάκης Χαρίλαος, Καλογεράκης Γεώργιος, Καρνιαδάκη – Κουναλάκη Δέσπω, Κουτέπας Νικόλαος, Κωστάκη – Βαρκαράκη Αφροδίτη, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη στην παρούσα δημοτική περίοδο.

  1. Αλεξάκης Χαρίλαος

Την θητεία που μας πέρασε, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός εμπιστεύτηκε νέους ανθρώπους με όρεξη και όραμα για τον τόπο μας. Μέλος αυτής της ομάδας είχα την τιμή να είμαι και εγώ. Γεννήθηκα το 1980 και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας , ενώ κατά το παρελθόν, έχω εργαστεί στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, στη Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν και την ΚΔ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Υπήρξα αθλητής υδατοσφαίρισης, στο Ναυτικό Όμιλο Αγίου Νικολάου καθώς και στο Μίλωνα Νέας Σμύρνης.

Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Περακάκη και έχω δυο κόρες, την Μελίνα και την Μυρτώ.

Συμμετέχω στα κοινά, αρκετά χρόνια σε διάφορους τομείς. Έχω διατελέσει πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, μέλος και γραμματέας της ΕΘΟΑΝ, μέλος του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Λασιθίου, και του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίου Νικολάου (ΔΗΚΕΑΝ). Επίσης έχω συμμετάσχει στην διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το 2014, εκλέχθηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην πόλη» με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και από τότε έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πολεοδομίας και Νέων Τεχνολογιών καθώς και Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ.

Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιλέξαμε μαζί με τους συνεργάτες μου ένα εξωστρεφή προσανατολισμό, που όπως αποδείχτηκε αποτέλεσε για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, επιλογή ανάπτυξης.

Καταφέραμε, να αξιοποιήσουμε  το ανθρώπινο δυναμικό, συνεργαζόμενοι με συλλόγους, φορείς, πολίτες, ομοσπονδίες, σωματεία εγνωσμένου κύρους, και υποστηρίζοντας προσπάθειες όλων των τοπικών ομάδων.

Καταφέραμε, να αναδείξουμε την περιφέρεια του Δήμου μας αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Καταφέραμε, να ζωντανέψουμε τον Δήμο μας και οι δημότες να είναι περήφανοι για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους.

Καταφέραμε, να γνωστοποιήσουμε σε ένα ευρύτερο κοινό, τις ανεξάντλητες δυνατότητες του δήμου μας, που στο εξής κατατάσσεται ως ένας σύγχρονος και αξιόπιστος πολιτιστικός και αθλητικός προορισμός σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο.

Καταφέραμε, εικόνες του τόπου μας να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας την υπεραξία του τόπου μας.

Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι νέοι άνθρωποι με όραμα  και  στόχους μπορούμε μέσα από την δουλεία μας  να βελτιώσουμε τον τόπο μας.

Καταφέραμε τέλος, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που μας στήριξε σε όλες τις δράσεις μας.

Έχοντας βάλει ισχυρές βάσεις για την ανάδειξη του Δήμου μας και με την συμπαράσταση όλων στοχεύουμε ακόμα ψηλότερα.

Δώστε μας την δυνατότητα να συνεχίσουμε.

  • Καλογεράκης Γεώργιος

Γέννημα θρέμμα του Αγίου Νικολάου μετά από μια μακρά απουσία λόγο σπουδών επιστρέφω στα πάτρια εδάφη, όπου και δραστηριοποιούμαι από το 1990 ως ιδιώτης ιατρός ορθοπεδικός.

Επί εικοσιπέντε περίπου χρόνια οι συνδημότες μου με τιμούν  με την εμπιστοσύνη τους και η ψήφος τους με οδήγησε σε διάφορες θέσεις ευθύνης, με κορυφαία την σημερινή μου θέση ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμμετέχω στον συνδυασμό Δικαίωμα στην πόλη, με συνέπεια στο κοινό όραμα όλων μας για ένα καλύτερο δήμο και έχοντας εμπιστοσύνη στον Αντώνη Ζερβό του οποίου η εμπειρία πάνω από τριάντα χρόνια στα κοινά, η οξυδέρκεια, η εργατικότητα και η επάρκεια σαν τεχνοκράτη διασφαλίζει το όραμα μας.

Αρχές απαράβατες στην ζωή μου, ΙΣΟΝΟΜΙΑ – ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΙΣΟΓΟΝΙΑ – ΙΣΗΓΟΡΙΑ.

Αυτές  οι  αρχές των αρχαίων προγόνων μας είναι οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μας στην θέση που του αξίζει.

  • Καρνιαδάκη – Κουναλάκη Δέσπω

Γεννήθηκα στη Σητεία και ήμουν παντρεμένη με τον αείμνηστο ιατρό νευρολόγο – μουσικοσυνθέτη Κουναλάκη Εμμανουήλ.

Μητέρα ενός αγοριού, του Σίμου, μαθητή της Β΄ Λυκείου.

Είμαι νομικός, λειτουργώντας δικηγορικό γραφείο, στον Άγιο Νικόλαο. Παράλληλα είμαι συνεργαζόμενη δικηγόρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και του ΕΦΚΑ Αγίου Νικολάου.

Δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά, ως δικηγόρος από το έτος 1987 ως στις αρχές 2000  στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου καθηγητή Αλέξανδρου Κατσαντώνη, ασκώντας παράλληλα την δικηγορία, ως ιδιώτης.

Διετέλεσα νομική σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής και στο Ελληνικό Κέντρο Προβολής και Ανάπτυξης (ΕΛΚΕΠΑ).

Το 1996 μετά από εξετάσεις διορίστηκα αντεισαγγελέας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου αλλά δεν αποδέχθηκα τον διορισμό επιλέγοντας τη μαχόμενη δικηγορία.

Υπήρξα ειδική συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Λασιθίου, κ. Φοίβου Ιωαννίδη.

Δίδαξα – με την ειδικότητα της επιστημονικής συνεργάτιδας Δικαίου, επί 3ετία τουριστική νομοθεσία και εργατικό δίκαιο  στην ΑΣΤΕK.

Είμαι άριστη γνώστης της αγγλικής γλώσσας ενώ έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και το Δίκαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2014, μέλος στο Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ  και υπηρετώ από τότε μέχρι σήμερα την Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Είναι γεγονός, ότι επί σειρά ετών συμμετέχω στα κοινά του Ν. Λασιθίου, όσο και του Δήμου Αγίου Νικολάου – όπου δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά – έχοντας αναλάβει ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος το ευαίσθητο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης των κοινών μας πραγμάτων.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό – που παρά την γραφειοκρατία και τις κρατικές αγκυλώσεις – έχει κατορθώσει στην παρούσα αυτοδιοικητική περίοδο, να ενώσει πολίτες, να ενεργοποιήσει εθελοντές και να καταθέσει  ένα σύγχρονο σχέδιο για την πόλη – δηλώνω την υποψηφιότητα μου στον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Αισθάνομαι, ότι δεν μπορείς να προχωρήσεις σε αλλαγές, εάν πρώτα δεν έχεις δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες και δεν έχεις εξασφαλίσει την ευρύτερη συναίνεση της κοινωνίας σε ότι την απασχολεί.

Καθημερινά, έχοντας επαφή και επικοινωνία με εργαζόμενους, νέους, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, πολίτες όλων των ηλικιών, θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα δώσουν την δυνατότητα – συνεργαζόμενοι – να κάνουμε ένα βήμα, παραπάνω.

Γιατί ο Δήμος μας έχει ανάγκη από μια «άλλη ματιά» και άλλο τρόπο δράσης. Έχει δικαίωμα να κάνει στροφή στο μέλλον. Ο τόπος μας αξίζει πολλά και δικαιούται πολλά περισσότερα από αυτά που έχει σήμερα.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μου θα είναι δέσμευση για μένα να συνεχίσω στηριζόμενη σε σταθερές και αταλάντευτες αρχές και αξίες, με σύνεση και αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη, πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας μας.

Σας δηλώνω  ότι θα είμαι μια αγωνίστρια, μία από σας που θα υψώσω με τη δύναμή σας τη φωνή μου, για να διεκδικήσω όλα όσα αξίζουν στον τόπο μας και στον καθένα από σας.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με την συνδρομή όλων μας, μπορεί και πρέπει να πάει ακόμα πιο ψηλά!

  • Κουτέπας Νικόλαος

Γεννήθηκα στην Βούλα – Αττικής το 1955.

Τελείωσα το 6τάξιο Γυμνάσιο στην Γλυφάδα το 1974.

Τελείωσα σχολή αεροναυτικής μηχανικής στην Αθήνα το 1976.

Τελείωσα ανωτέρα σχολή αεροναυτικής μηχανικής στην Αγγλία το 1979.

Ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία το 1982.

Μένω στο Σίσσι από το 1991 μαζί με την Σουζάννε Σχιλς, νομικό – μεσίτρια, και τα δύο μας παιδιά τον Στέφανο – Μιχαήλ  μαθητή της Α΄ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Νεάπολης και την Νατάσα φοιτήτρια στη σχολή Αρχιτεκτονικής διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Ασχολούμαι με αγοροπωλησίες και κατασκευές ακινήτων.

Εκλέχτηκα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το 2010 και το 2012 του δημοτικού σχολείου Σισσίου. Εκλέχτηκα πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεαπόλεως.

Εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλός της περιφέρειας Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου με το συνδυασμό του νυν δημάρχου Αντώνη Ζερβού Δικαίωμα στην Πόλη.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου είμαι μέλος στη ΣΕΔΕΔΑΝ.

Δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, με μεγάλη διάθεση προσφοράς,  για αυτό συμμετέχω και πάλι στο συνδυασμό Δικαίωμα στην Πόλη με επικεφαλής τον Αντώνη Ζερβό, διότι θεωρώ ότι με την επιμονή που διαθέτουμε ως συνδυασμός θα φέρουμε μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα αυτή την φορά.

Δεν κρύβω όμως, το γεγονός, ότι το σκέφτηκα πάρα πολύ πριν το αποφασίσω γνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα η χώρα μας.

Από την άλλη όμως σαν χαρακτήρας δεν μου αρέσει να αφήνω εκκρεμότητες στη μέση. Της ίδιας λογικής είναι και ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Ζερβός. Είναι αρκετά πράγματα που είναι σε εξέλιξη και πρέπει να τα υλοποιήσουμε ΕΜΕΙΣ που τα γνωρίζουμε, παρά της δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Πιστεύω όμως, ότι σαν ομάδα, η παράταξη μας θα τα καταφέρει, ξεκινώντας με την επανεκλογή μας.

Θα ήθελα να βοηθήσω να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συνδημοτών μου.

Να βοηθήσω να δοθεί η ευκαιρία, για περισσότερη δημιουργία, προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μου.

Θα ήθελα να αλλάξω την νοοτροπία των κατοίκων του τόπου μου ούτος ώστε να ενδιαφέρονται περισσότερο για των τόπο τους, παρά για τον εαυτό τους.

Γενικότερα, θα ήθελα να πλάσω έναν τόπο, που να μην ντροπιάζει την καρδιά μου.

  • Κωστάκη – Βαρκαράκη Αφροδίτη

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη Πολυτεχνική Σχολή Γέφυρο – Οδοποιίας (Ecole Nationale des Ponts et Chaussees) στο Παρίσι, έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα των Μεταφορών.

Εργάστηκα στο Ινστιτούτο Έρευνας των Μεταφορών της Γαλλίας (Ι.R.T.) όπου εξειδικεύτηκα στις υπεραστικές χερσαίες μεταφορές.

Από το 1988 ζω στον Άγιο Νικόλαο. Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός, ασχολούμαι με μελέτες – επιβλέψεις κατασκευής ιδιωτικών έργων και μελέτες δημοσίου.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Πολιτικών  Μηχανικών, του Συλλόγου Συγκοινωνιολόγων Ελλάδος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγίου Νικολάου.

Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Άγιου Νικολάου κατά τις περιόδους 2007 – 2008 & 2014 – 2017.

Μέλος της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. – Τ.Α.Κ. και της Ν.Ε. Λασιθίου την περίοδο      2010 – 2013.

Συμμετείχα στην επιτροπή εισήγησης για ανάθεση Νομαρχιακού επιπέδου έργων ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. – Τ.Α.Κ την περίοδο 2009 – 2012.

Είμαι παντρεμένη με το Μανόλη Βαρκαράκη Αρχιτέκτονα – Επιχειρηματία και έχουμε δυο κόρες.

Η ομάδα μας  πέντε χρόνια τώρα δουλεύει  μεθοδικά, αποτελεσματικά και αθόρυβα. Η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία μας ήταν γεμάτη με την χαρά της δημιουργίας. Μαζί συνεχίζουμε επικεντρωμένοι στο όραμα μας, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο, ελκυστικότερο χωρίς να χαθεί η ταυτότητα και η αυθεντικότητα του. Δουλεύουμε για την επίτευξη του στόχου μας, για πρόοδο και ευημερία, με συνέπεια και ενθουσιασμό.

Επιθυμώ να αλλάξω την γκρίνια και την στείρα κριτική της κοινωνίας που κρύβει συγκρούσεις με παγιωμένα αναπτυξιακά μοντέλα και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Την συμπεριφορά μιας μερίδας συμπολιτών μας, που γνωρίζουν άριστα τα δικαιώματα τους, αλλά ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους και αδιαφορούν για τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις τους στους άλλους.

«Αυτό πέτυχα με την φιλοσοφία, να κάνω με την θέληση μου αυτά που οι άλλοι τα κάνουν επειδή φοβούνται τους νόμους.» (Αριστοτέλης)

Μαζί συνεχίζουμε!!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos