Κ.Κ.Ε.Ξεδοντιάστε τη πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Δώστε δύναμη στους κομμουνιστές. Φέρτε τη Λαϊκή Εξουσία μια ώρα αρχύτερα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ ενημερώνει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για το ψηφοδέλτιο που έχει καταλήξει για την περιοχή μας. Οι υποψήφιοι είναι:

  • Καράμπελα Σταυρούλα Φαρμακοποιός. Μέλος της ομάδας γυναικών Σητείας της ΟΓΕ.
  • Κοτσιφάκη Μαρία Συνταξιούχος Δημοσίου. Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας.
  • Πάγκαλος Γιώργος Συνταξιούχος χειριστής μηχανημάτων. Πρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Μεραμβέλλου
  • Συμεωνίδης Συμεών Οικονομολόγος.Γραμματέας ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ. Δημοτικός Σύμβουλος Σητείας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Και μην ξεχνάμε. Θα είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του νησιού, που θα εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής. Ίσως μάλιστα και περισσότεροι από ένας…
Αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλη θα είναι η μούντζα που θα ρίξουν οι Κρητικοί στα κόμματα της αστικής εξουσίας και τα εξαπτέρυγά τους…
Να θυμίσουμε εδώ ότι καμιά ψήφος δεν πάει χαμένη, αφού οι ψήφοι από όλους τους νομούς της Κρήτης θα συγκεντρωθούν σε επίπεδο περιφέρειας, και θα κρίνουν το πόσοι κομμουνιστές θα εκλεγούν.

Το πάθος για τη Λευτεριά, για την οποία οι Κρητικοί κομμουνιστές έδωσαν ανυστερόβουλα το αίμα τους, είναι θαρρώ προάγγελος για ένα καλό αποτέλεσμα.
Η αγάπη του λαού μας για την ελευθερία, δεν συνάδει με την υποταγή στα μονοπώλια.
Η ανυπότακτη φύση των Κρητικών, δεν σηκώνει προσβολή στην αξιοπρέπειά τους από κανένα χαρτογιακά των Βρυξελλών.
Η ντομπροσύνη τους κάνει να μη δέχονται μισόλογα και κούφιες υποσχέσεις.
Θυμούνται πολύ καλά οι πατριώτες μου, ποιος τους έλεγε την αλήθεια για τις επιδοτήσεις και τα αποτελέσματά τους, ποιοι τους προειδοποίησαν για την ερήμωση των χωριών και την απαξίωση της πραγματικής παραγωγής, ποιοι σήκωσαν κεφάλι σε λαοπλάνους βολευτές αποκαλύπτοντας το ρόλο τους που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των πλουτοκρατών.
Την ίδια στιγμή που οι κομμουνιστές τους έλεγαν αλήθειες για το εργασιακό μεσαίωνα που ερχόταν, οι “εκσυγχρονιστές” λωποδύτες, υπέγραφαν τη Λευκή Βίβλο που αλυσόδενε τους εργαζόμενους.
Οι ίδιοι πολιτικοί απατεώνες προπαγάνδιζαν ότι η εργασία δεν ήταν σημαντική, αφού στο σύγχρονο κόσμο μετράει η καλή χρηματιστηριακή πληροφορία, και η καταναλωτική συμπεριφορά.
Οι ίδιοι δημιούργησαν και στη Κρήτη στρατούς ευνοούμενων ψηφοφόρων. Ανέχθηκαν και υπεράσπισαν εστίες εγκλήματος τις οποίες έλεγχαν και ενίοτε χρησιμοποιούσαν. Φτιάξανε σιωπηλούς υποτακτικούς που συνήθισαν να μην παράγουν, περιμένοντας την επιδότηση.
Κάπως έτσι κατέστρεψαν το φιλοπρόοδο και φίλεργο χαραχτήρα του λαού μας, εισάγοντας πρότυπα τα οποία δεν είχαν σχέση με πραγματικές ανθρώπινες αξίες αλλά με ξενόφερτα καπιταλιστικά ήθη…
Στα χρόνια της βασιλείας τους, οι γαλαζοπράσινοι πολιτευτές και τα τσιράκια τους σε αυτοδιοίκηση, συνεταιριστικό κίνημα και συνδικάτα, αλλοίωσαν και δυσφήμισαν τα χαρακτηριστικά τού λαού μας. Η ειλικρίνεια γιουχαΐστηκε. Η αντρειά αντικαταστάθηκε από το τραμπουκισμό. Η συλλογική πολιτική, πολιτιστική και παραγωγική δραστηριότητα που έγραψε σελίδες δόξας στη Κρητική ιστορία, απαξιώθηκαν προκειμένου να περάσει το μοντέλο του σύγχρονου ιδιώτη επιχειρηματία.

Με λίγα λόγια η Κρήτη έχει πολλούς πρόσθετους λόγους για να καταψηφίσει το σύστημα της αστικής εξουσίας και τους κολαούζους του.
Έχει λόγους να παλέψει σήμερα για μια ανάπτυξη σχεδιασμένη από το λαό, που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και θα προστατεύει το περιβάλλον από τα αρπακτικά των πολυεθνικών που είναι έτοιμα να το κατασπαράξουν.
ΚΚΕ δαγκωτό λοιπόν. Για να ξαναθυμηθούμε την ανυπότακτη φύση μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos