Τιμητικό αφιέρωμα στο ποιητικό έργο του Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παχυγιαννάκη
Σταμέλος, Καροφυλάκη, Λασθιωτάκη

Ιδιαίτερα συγκινητική εξελίχθηκε η βραδιά της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου στον χώρο του κινηματοθεάτρου REX στον Aγιο Νικόλαο ν, προς τιμήν του πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παχυγιαννάκη

Για τα έργα και τις ημέρες του παπά Βαγγέλη μιλήσαν ο Γιάννης Σταμέλος πρόεδρος της λαογραφικής εταιρείας Λασιθίου η κυρία Καροφυλλάκη Σπάρταλη φιλόλογος και η κυρία Αναστασία Λασιθιωτάκη επίσης καθηγήτρια φιλόλογος. Την ομιλία της κυρίας Έρσης Λασιθιωτάκη διάβασε ο Γιάννης Σταμέλος επειδή η ίδια απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Ο πατήρ Ευάγγελος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε, ευχαριστίες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η βραδιά τελείωσε με μουσική για τραγούδια από παρέα φύλων της λαογραφικής εταιρείας Λασιθίου.

Ευχαριστήριο Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ν. Λασιθίου

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους εκείνους που με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παχυγιαννάκη την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και η οποία πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο.

Στην εκδήλωση που είχε αναφορά το πρόσφατο ποιητικό έργο του Πρωτοπρεσβύτερου Ευάγγελου Παχυγιαννάκη, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως:

Τις ομιλήτριες φιλολόγους κκ Έρση Ορφανάκη – Λασηθιωτάκη, την Μαρία Καροφυλλάκη – Σπάρταλη και την Αναστασία Λασθιωτάκη – Σισαμάκη.

Τους μουσικούς κκ Κωστή Λυμπρίτη, Γιώργο Γενειετάκη, Γιάννη Λασθητωτάκη και Δημήτρη Κοκολάκη.

Τους χορωδούς κκ Γιώργο Φουλεδάκη, Κωστή Μαστοράκη, Μαρία Λυμπρίτη, Έφη Παχυγιαννάκη, Κίμωνα Λιανουδάκη, Γιώργο Κοκκίνη καθώς και στους φίλους Αθηνά και Γρηγόρη.

Τις εφημερίδες ΑΝΑΤΟΛΗ και ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 21ος ΑΙΩΝ, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Λατώ FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό, το Φωνήεν του Θάνου Κορομπύλια, τον 104,4 του Γιώργου Τουτουδάκη, τον ΠΛΑΝΕΤ του Ιάκωβου Πιτροπάκη και τον Γιώργο Λαμπράκη.

Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη και στον Αντιδήμαρχο Μανούσο Πεδιαδίτη διότι με δική τους άμεση παρέμβαση μας παραχωρήθηκε εντελώς την τελευταία στιγμή το REX έπειτα από απρόβλεπτο πρόβλημα στο κτήριο του Επιμελητηρίου το οποίο πάντα πρόθυμα και αφιλοκερδώς φιλοξενεί τις εκδηλώσεις μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους υπαλλήλους του Δήμου και εντελώς ξεχωριστά στον Γιάννη Γαρεφαλάκη που έκανα το παν για να γίνει μια άριστη οργανωτικά εκδήλωση.

Ευχαριστούμε ακόμα το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Πολύπλευρο» του Γιάννη Σιγανού για τις χορηγίες που μας παρέσχε.

Ευχαριστούμε τέλος όσους φίλους από το Ηράκλειο, το Βραχάσι, τη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη, τους συντελεστές της εκδήλωσης και την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου.

Για την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος

Από giorgos