Και αν είσαι εσύ η επόμενη ιστορία;από τη παρουσίαση του βιβλίου
Και αν είσαι εσύ η επόμενη ιστορία;
από τη παρουσίαση του βιβλίου

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, συγκινητική και χρήσιμη εκδήλωση, διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Minos Beach Art Hotel το 1ο γυμνάσιο Αγίου Νικολάου.

Επρόκειτο για την εκδήλωση με τον γενικότερο τίτλο «και αν είσαι εσύ η επόμενη ιστορία» το Κεντρικό θέμα της οποίας, ήταν, αιμοδοσία, δωρεά μυελού των οστών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Διευθύντριας του σχολείου, της κ. Καλλιόπης Δασκαλογιαννάκη, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ανοίγεται το σχολείο στην κοινωνία σε θέματα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Ακολούθησε το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη

Για την αιμοδοσία μίλησε ο διευθυντής αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μιχάλης Διαλυνάς, ενώ για τη δωρεά μυελού των οστών και ομφαλοπλακουντιακού αίματος μίλησε χειρουργός γυναικολόγος Θεόδωρος Κατάσος.

Και αν είσαι εσύ η επόμενη ιστορία;
Οι μαθήτριες εικονογράφοι του διηγήματος με την κ. Τσιτιρίδου και τις οικογένειες τους. (οικογένεια Δημολένη πάνω, οικογένεια Παπανικολάου κάτω)

Αμέσως μετά παρουσιάστηκε το διήγημα «Μια σταγόνα αίμα …. Για το Ρουμπινάκι» που έχει συγγράψει η καθηγήτρια του πρώτου γυμνασίου Χριστίνα Τσιτιρίδου σε εικονογράφηση 2 μαθητριών του σχολείου, της Γεωργίας Μαρίας Παπανικολάου και Ιφιγένειας Άννας Δημολένη μια ανθρώπινη ιστορία που έχει να κάνει με θέματα ανιδιοτελούς προσφοράς ανάμεσα μας για τη σωτηρία του δικού μας ή μη ανθρώπου.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και θα διανέμεται δωρεάν στα σχολεία. Η φιλοξενία του ξενοδοχείου Minos Beach υποδειγματική.

Και αν είσαι εσύ η επόμενη ιστορία;

Από giorgos