Αν η βιβλιοθήκη ήταν χαοτική… Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση!

Τι θα γινόταν αν, μια μέρα, όλα τα βιβλία αποφάσιζαν να αλλάξουν θέση; Αν τα παραμύθια κρύβονταν ανάμεσα στις εγκυκλοπαίδειες, οι δεινόσαυροι συναντούσαν την ποίηση και οι πειρατές ταξίδευαν… στα ράφια της επιστήμης;

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, από τις 10:30 έως τις 12:00, η Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη προσκαλεί παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο της βιβλιοθηκονομίας και της επιστήμης της πληροφόρησης.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό εργαστήριο, όπου η βιβλιοθήκη έχει βυθιστεί στο… χάος, οι μικροί συμμετέχοντες αναλαμβάνουν δράση! Συνεργάζονται σε ομάδες, σκέφτονται ευφάνταστους τρόπους οργάνωσης των βιβλίων και δημιουργούν τις δικές τους κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες θα γίνουν οι νέοι βιβλιοθηκονόμοι που θα οργανώσουν την βιβλιοθήκη που κρύβει ένα ολόκληρο κόσμο από γνώση.

Εγγραφή στο τηλέφωνο: 28410 26899. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής.

Φέτος η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ) στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα:

#Κουνδούρειος , #ΚΕ2026gr και #forEBEr.

Υπεύθυνη προγράμματος Ειρήνη Δραγασάκη, Βιβλιοθηκονόμος MSc.

Facebook Comments

Από giorgos

104fm.gr