Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας, σχέδιο απόφασης για στήριξη ελαιοπαραγωγών
ελιές μετά τη προσβολή από δάκο

Σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε  η Λαϊκή Συσπείρωση Σητείας την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου για την στήριξη των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του Δήμου Σητείας, με αφορμή την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών του Δήμου μας από το Δάκο, τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος τους από τους μεγαλεμπόρους και τον εμπαιγμό περιφέρειας και κυβέρνησης που έφτασε στο σημείο, η τελευταία, να τους χτυπήσει με γκλομπς και χημικά την Πέμπτη 5/12.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Στήριξη στον αγώνα των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του Δήμου Σητείας

To Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας εκφράζει τη συμπαράσταση του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που διαχρονικά την εφάρμοσαν. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές παραγωγού οι υψηλές τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ενώ την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο, ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Ιδιαίτερα εκφράζει την στήριξη του στους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς του Δήμους μας, σε όλες τις δημοτικές ενότητες  (Σητείας, Ιτάνου, Λεύκης και Ανάληψης)  που βλέπουν με απόγνωση φέτος της σοδειά τους να χτυπιέται από τον δάκο. Την ίδια ώρα δεκάδες εκατοντάδες οικογένειές του Δήμου μας, λόγω της καταστροφής της ελιάς, δεν θα βάλουν λάδι στα σπίτια τους, με συνέπεια να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα για τη συντήρηση του νοικοκυριού τους.

Ταυτόχρονα,το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση από τα ΜΑΤ με γκλομπς και χημικά, που δέχτηκαν την Πέμπτη  5 του Δεκέμβρη οι αγρότες οι οποίοι διαδήλωναν στα πλαίσια κινητοποίησης Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα, προκειμένου να μην τους επιτραπεί αντιπροσωπεία τους να καταθέσει τα αιτήματά τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Δεν δεχόμαστε οι δημότες μας να πέφτουν θύματα του δόγματος «νόμος και τάξη», δηλαδή αυταρχισμού και άγριας καταστολής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας αποφασίζει να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών του Δήμου Σητείας που πλήττονται από τις καταστροφές στην σοδειά τους:

  1. Να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο και με κάθε επίσημο τρόπο, την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για την απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  2. Να εξεταστούν και να παρθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσης των ελαιοπαραγωγών του Δήμου μας που επλήγησαν (π.χ. με απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα τυχών οφειλών προς τον Δήμο Σητείας  για 1 χρόνο κ.α)       
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: