Ανέπτυξε τις επιχειρηματικές σου ικανότητεςΤο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης, ανακοινώνει το 7ο και τελευταίο Μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11/08 και ώρες 10.00 – 14.00 σε αίθουσα σεμιναρίων του Β.Ι.C. Κρήτης, οδός Φιλοθέου Ά, 8 στην Ιεράπετρα, με θέμα:

“Ανέπτυξε τις επιχειρηματικές σου ικανότητες.’’ (Βιωματικό Σεμινάριο)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ :

Βιωματικό εργαστήριο, με 4 ομάδες δραστηριοτήτων, βασισμένες στις εμπειρίες των συμμετεχόντων, όπου διερευνώνται και αξιοποιούνται οι 15 ικανότητες του επιχειρείν (με βάση το Ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς EntreComp). Απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των επιμορφούμενων.

Ανάλυση κατάστασης: Εντοπισμός Ευκαιριών, Δημιουργικότητα, όραμα, Αξιολόγηση ιδεών, Βιώσιμη και ηθική συλλογιστική. Με βάση ένα τυπικό αγρότη της περιοχής καταγράφουμε προβλήματα που αντιμετωπίζει, προτείνουμε και αναλύουμε λύσεις.

Παρουσίαση αποτελεσμάτων εργασιών ομάδων

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας: Διαχείριση αβεβαιότητας, ασάφειας και κινδύνου, Κίνητρα και επιμονή, Μάθηση μέσω εμπειρίας. Προσδιορίζουμε τις  αβεβαιότητες και τους κινδύνους στη δουλειά μας, Καταγράφουμε λάθη, εμπειρίες, εντοπίζουμε τα μαθήματα που πήραμε μέσα από αυτά τα λάθη. Παρουσίαση αποτελεσμάτων εργασιών ομάδων

Προσωπική ανάπτυξη: Αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και συνεργασία

Κάνε τη διαφορά: Ανάληψη πρωτοβουλιών, Κινητοποίηση πόρων, Κινητοποίηση άλλων,

Χρηματοπιστωτικός και οικονομικός γραμματισμός, Σχεδιασμός και διαχείριση. Παρουσίαση αποτελεσμάτων εργασιών ομάδων, συζήτηση, αναστοχασμός για όλες τις δραστηριότητες, αυτοαξιολόγηση ικανοτήτων του επιχειρείν.

Εισηγήτρια του 7ου σεμιναρίου είναι η κα. Μαρία Σουργιαδάκη,

Σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Έχει εργαστεί 2 χρόνια ως γεωπόνος εφαρμογών και 4 χρόνια ως διευθύντρια εμπορικής γεωργικής εταιρείας. Διδάσκει στο Επαγγελματικό Λύκειο Ιεράπετρας 21 χρόνια, στον τομέα γεωπονίας. Επιμορφώνεται συστηματικά σε σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης και η ιδέα της έχει συμπεριληφθεί στον Ευρωπαϊκό οδηγό για την εκπαίδευση στο επιχειρείν EntreComp into Action.

Η πρωτοβουλία του BIC of Crete για τη διοργάνωση αυτών των σεμιναρίων, δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς της περιοχής και όχι μόνο να διευρύνουν σε όλους τους τομείς τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τη δουλειά τους.

Περισσότερα για το έργο και το προφίλ των εισηγητών δείτε στο www.bicofcrete.gr

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα και την ύλη του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας & Επιχειρηματικότητας.

Μπορείτε να κάνετε απευθείας την αίτηση σας εδώ: Αίτηση

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του  Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos