Dakos_trap
σε αυτοσχέδια παγίδα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατέθεσε ο Γραμματέας Κ.Ο Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και  Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, ενόψει της διενέργειας του προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2016.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Στον “αέρα” κινδυνεύει να βρεθεί η εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας για το έτος 2016, λόγω των περιορισμών που θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις μετακινήσεις των υπαλλήλων, τομεακών και εποπτών.

Επιπλέον η καθυστέρηση έναρξης του Προγράμματος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω του ότι οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις συνέβαλλαν στην εκτροφή του δάκου, επιβάλλει να ληφθούν άμεσα  πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Επειδή ο δάκος είναι ο κυριότερος εντομολογικός εχθρός της ελιάς και της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων, που είναι από τα δυναμικότερα προϊόντα της χώρας με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Γιατί έχει καθυστερήσει η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2016;

2.Τι γίνεται με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με συνεργεία εδάφους, αρχιεργάτες – ψεκαστές, γεωπόνους και άλλο προσωπικό προκειμένου να προχωρήσουν τα προγράμματα δακοκτονίας χωρίς άλλη καθυστέρηση;

3.Τι θα πράξετε για να αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις υπαλλήλων, τομεακών και εποπτών του προγράμματος δακοκτονίας;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos