στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου
στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου

Με την παρουσία εκπροσώπων από τους νομούς Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου, συνεδρίασε το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αργοκτητοτρόφων στο νομό Λασιθίου, με ευθύνη του  στις 11/12/2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00,  στον Άγιο Νικόλαο, στην αίθουσα συνεδριάσεων περιφερειακής ενότητας Λασιθίου.

Τα θέματα που θα συζητήθηκαν είναι:

  1. Ενημέρωση Παγκρητιου για Πανελλήνιο.
  2. Αγρο-επιδοτήσεις και προβλήματα.
  3. Ανασύσταση Παγκρήτιου Συντονιστικού.
  4. Για τα αποτελέσματα της συνάντησης της 3ης Δεκεμβίου στην Αθήνα, ενημερώθηκαν τα μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού αγροτοκτηνοτρόφων Κρήτης. Καταγεγραμμένες προτάσεις καθώς και άλλες που είναι σε επεξεργασία συζητήθηκαν και αναλύθηκαν.
  5. Αγροεπιδοτήσεις

Κοινη θεση ειναι ο απαράδεκτος καταμερισμός των αγροτικών επιδοτήσεων.

Απαιτουμε:

Α. Διόρθωση λαθών το συντομότερο δυνατό και αναμένουμε άμεση πληρωμή των μικρών παραγωγών που λόγω της προκαταβολής, έπεσαν κάτω από 250€ και δεν πληρώθηκαν.

Β. Ακατάσχετο στους αργότες όπως και των υπαλληλων 1250€ αλλά και για τους 12 μήνες του έτους.

Γ. Πληρωμή δικαιούχων μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Γενάρη του 2016.

  1. Ανασύσταση Παγκρητίου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και αφού εκτιμήθηκαν τα δεδομένα, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε ένα σχήμα ευέλικτου και αποτελεσματικού συντονιστικού οργάνου, με στόχο, αφ’ ενός, τη μεγαλύτερη συσπείρωση και αφ’ ετέρου, την καλύτερη εκπροσώπηση, στη μορφή του οποίου θα καταλήξουμε στο προσεχές διάστημα.

Αποφασίστηκε, η επόμενη συνεδρίαση του Πακρητίου, θα γίνει στο νομό Ηρακλείου.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση ήταν: απο Ρέθυμνο, Καμηλάκης. Από Ηράκλειο: Αναστασάκης, Καφετζογιαννάκης, Ζαχαριουδάκης, Καμπιτάκης, Τζωρτζάκης. Απο Λασίθι: Μαστοράκης, Δασκαλάκης, Ζαχαριάς, Πατεράκης, Τσουκάκης, Μπρόκος, Τσιφετάκης, Μαλλιωτάκης, Αγγελάκης, Χαρδάκης, Καπαράκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos