Συνάντηση Βορίδη με τους αγρότες της Ιεράπετρας
Καλαντζάκης, Πλακιωτάκης, Βορίδης, Αρναουτάκης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΑΝΑΤΟΛΗ» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης,  παρουσία των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου και φορέων της πρωτογενούς παραγωγής.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Ιεράπετρας (ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού, φορολογία αγροτών, ενοποίηση συνεταιρισμών, ΤΟΕΒ,  ελληνοποίηση μελιού, παραγωγή ρακής, ενεργειακό κόστος, νέοι αγρότες κ.α.) και παρουσιάστηκαν τα μέτρα οικονομικής βοήθειας από την πλευρά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: «Οι εξαγγελίες του κ. Υπουργού, μολονότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν ικανοποιούν πλήρως τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Ιεράπετρας.

Η οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι αγρότες από την πανδημία είναι πολύ μεγαλύτερη από την οικονομική ενίσχυση που θα τους δοθεί.

Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των αγροτικών φορέων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να βρεθούν  τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται και να δοθεί μία δίκαιη λύση.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους αγρότες σε αυτήν την προσπάθεια μέχρι να επιτύχουν το στόχο τους».

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos