Δερμιτζάκης, Αποστόλου και αγρότες από το νομό Λασιθίου
Δερμιτζάκης, Αποστόλου και αγρότες από το νομό Λασιθίου

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (3/3) συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με το Βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη και εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων

Ιεράπετρας, Σητείας, Οροπεδίου Λασιθίου και Χανίων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής και οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέπτυξαν στον Υπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως   η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την άδικη φορολόγηση των αγροτών, το υψηλό κόστος παραγωγής, το εχθρικό τραπεζικό σύστημα, τα προβλήματα για τα πρώιμα κηπευτικά από το εμπάργκο της Ρωσίας, τα προβλήματα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στη λειτουργία των ΤΟΕΒ,  τις αναγκαίες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διέπει τον ΕΛΓΑ και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Επίσης επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή και ο Κωστής Δερμιτζάκης πρότεινε την επαναλειτουργία του ΕΘΙΑΓΕ στην Ιεράπετρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στασιμότητα και την καθυστέρηση στα  εγγειοβελτιωτικά έργα. Ο Κωστής Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει στο φράγμα Μύρτους και στα συνοδά έργα καθώς και στο αρδευτικό δίκτυο της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο και στο φράγμα των Λιθινών. Πολύ σύντομα θα γίνει συνεργασία με το Υπουργείο για την προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του νομού.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Κωστής Δερμιτζάκης επεσήμαναν ότι η συζήτηση ήταν άκρως ουσιαστική και εποικοδομητική και ότι οι θέσεις των αγροτών συμπίπτουν σε πολλά σημεία με τις προγραμματικές θέσεις τις κυβέρνησης. Τόνισαν  τη σημασία που αποδίδει αυτή η κυβέρνηση στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση  του πρωτογενούς τομέα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας..

Τόνισαν επίσης ότι η συνεργασία με το Υπουργείο θα συνεχιστεί και σε επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos