είκοσι επιχειρηματίες από την Κρήτη  – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης- επισκέφθηκαν την Ιταλία όπου είχαν συναντήσεις με αντίστοιχες ομάδες παραγωγών και επαγγελματίες
είκοσι επιχειρηματίες από την Κρήτη – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης- επισκέφθηκαν την Ιταλία όπου είχαν συναντήσεις με αντίστοιχες ομάδες παραγωγών και επαγγελματίες

Mε στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με   τη σήμανση,  προβολή, προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη δικτύωση,  είκοσι επιχειρηματίες από την Κρήτη  – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης-

επισκέφθηκαν την Ιταλία όπου είχαν συναντήσεις με αντίστοιχες ομάδες παραγωγών και επαγγελματίες, στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus + 2015.

Η Κρητική αποστολή αποτελούνταν  από εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων & συνεταιρισμών του νησιού (από τους κλάδους των οπωροκηπευτικών, τυροκομικών, ελαιολάδου, κρασιού, αρτοποιίας και νωπών κρεάτων). Την αποστολή συνόδευσε ο Νίκος Δασκαλάκης, μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης- Περιφερειακός Σύμβουλος και η Ελβίτα Βολικού, Αν. Διευθυντής, Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δίκτυα παραγωγών τοπικών προϊόντων, να πληροφορηθούν για τις τεχνικές λειτουργίας, προώθησης και διαφήμισης τους, αλλά και να συνομιλήσουν με τους εκάστοτε υπευθύνους, πάνω σε κοινά εμπορικά ζητήματα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο της Γαστρονομίας (University of Gastronomic Sciences) και στην οργάνωση «Slow Food International» στην πόλη Μπρα, στην Ομοσπονδία  «Δρόμοι του Κρασιού και του Ελαιολάδου» στην Τοσκάνη, στο Επιμελητήριο της Φλωρεντίας, σε μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων «Canti di Canti», σε μεγάλη μονάδα κονικλοτροφίας, σε συνεταιρισμό παραγωγής, τυποποίησης & συσκευασίας ελαιολάδου στο Μπαρόλο,  καθώς και στο δίκτυο καταστημάτων «EATALY» στο Τορίνο.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε οινοποιεία, αμπελώνες, οινοτουριστικούς και αγροτουριστικούς χώρους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos