Καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί
το εκθετήριο στη Μονή Τοπλού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, ακύρωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί που είχε επιβληθεί δια νόμου το 2015 από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο Συμβούλιο είχαν προσφύγει το 2016, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου κι ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

Ουσιαστικά ο νόμος αυτός είχε δημιουργήσει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα, δηλ. τη δημιουργία ενός ιδιότυπου λαθρεμπορίου κρασιού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos