Πρόγραμμα ΗσιόδοςΗ εκπαίδευση των αγροτών για την ανάληψη δράσεων στο δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα της οικονομίας, που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ησίοδος» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιεράπετρα.

 
Την οργάνωση έχουν αναλάβει το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνργασία με το δήμο Ιεράπετρας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του προγράμματος «ΗΣΙΟΔΟΣ» που αναφέρεται.
 
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αγροτών για την Ανάληψη Δράσεων στο Δευτερογενή και τον Τριτογενή Τομέα της Οικονομίας – ΗΣΙΟΔΟΣ», οδηγεί στην απόκτηση του «Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το νόμο 3369/6-07-2005, άρθρο 5.
 
Η χρηματοδότηση του γίνεται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Υπεύθυνος γα τη ροή του προγράμματος «Ησίοδος» για το νομό Λασιθίου είναι ο κ. Ζαχαρίας Φθενάκης.
 
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αγροτών «Ησίοδος»
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΗΣΙΟΔΟΣ σκοπό έχει να ενημερώσει τον έλληνα αγρότη για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
 
Επιδίωξη του είναι να αυξηθεί η συμμετοχή του αγρότη στα αγροτικά δρώμενα και να του προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να προωθεί αποτελεσματικότερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στην ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.
 
Απευθύνεται σε όλους τους αγρότες (γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς), γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από μόρφωση και εθνική προέλευση, και θα υλοποιηθεί σε όλους τους νομούς της ελληνικής επικράτειας.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: