ΚΚΕ για την επίσκεψη Βορίδη
Βορίδης στη Σητεία

Μακριά από τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων της Σητείας, της Ιεράπετρας, συνολικά του νομού Λασιθίου ήταν η επίσκεψη και οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη. Στόχος της πολυδιαφημιζόμενης επίσκεψης δεν ήταν η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της φτωχομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωση της στον τόπο και τα χωράφια της.

       Για μια ακόμα φορά ένας υπουργός ήρθε στον νομό μας, όπως όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, για να πριμοδοτήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον πρωτογενή τομέα εις βάρος των παραγωγών και των οικογενειών τους. Ενδεικτική ήταν η φιέστα που πραγματοποιήθηκε στη Σητεία όπου έτρεξαν να κόψουν κορδέλες, χειροκροτώντας με αυτόν τον τρόπο το αποτελείωμα της πάλαι ποτέ Ένωσης Σητείας. Η πολυδιαφημισμένη αυτή σύμπραξη-Ανώνυμη Εταιρεία όχι μόνο δε “στοχεύει στην σωτηρία της Ένωσης”, αλλά επιπλέον κανένα όφελος δεν θα φέρει στον σητειακό ελαιοπαραγωγό: οι τιμές παραγωγού θα παραμείνουν στα τάρταρα και τα μετάλλια μαζί με τα κέρδη στις τσέπες των μεγαλο-επιχειρηματιών! Επίσης οι “πολυαναμενόμενες” δηλώσεις του για πιθανές αποζημιώσεις, λόγω των συνεπειών στην αγροτική παραγωγή από την πανδημία, έγιναν γενικόλογες υποσχέσεις κι αυτές “εφόσον της εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”!

       Είναι χαρακτηριστικό ότι:

       – Εδώ και ένα χρόνο το αίτημα για αποζημίωση από την πλημμελή δακοκτονία, που με ευθύνη κυβέρνησης-Περιφέρειας οδήγησε την προηγούμενη χρονιά σε οικονομική καταστροφή τους ελαιοπαραγωγούς παραμένει,

       – Κουβέντα δεν λένε για τα πάγια αιτήματα των αγροτών για ελάχιστες εγγυημένες τιμές, για κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, για δημόσιο και δωρεάν ΕΛΓΑ που να αποζημιώνει όλες τις καταστροφές (σχινοκαρπία, καύσωνα, ξηρασία κ.α.). Κουβέντα για την ενίσχυση των μικρών καλλιεργητών για την εκκίνηση ξανά της καλλιέργειας των κηπευτικών!

       Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι συνέπειες της πανδημίας, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι παραγωγοί όπως και όλος ο λασιθιώτικος λαός. Μπουχτίσαμε με την ατομική ευθύνη: Να πάρει εδώ και τώρα η κυβέρνηση μέτρα για την υγεία του λαού και των παιδιών μας! Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε υγεία και παιδεία! Τώρα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή!

       Τώρα είναι η ώρα της μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ! Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει!

       Καλούμε τους βιοπαλαιστές  αγροτοκτηνοτρόφους του Λασιθίου να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Πρωταρχικός ρόλος διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων είναι η υποστήριξη της αντιλαϊκής ΚΑΠ, η ικανοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, των μεγαλεμπόρων και των τραπεζιτών και καμία σχέση δεν έχουν με την λύση των πραγματικών προβλημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και των οικογενειών τους. Η οργανωμένη πάλη μέσα από αγροτικούς συλλόγους, τη δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν, αποτελούν μονόδρομο για να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας.

       Το ΚΚΕ σε καλεί να πάρεις τη δική σου θέση στον συλλογικό αγώνα σε κοινή δράση με τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τους άλλους αυτοαπασχολούμενους.

       Αυτή η μεγάλη, πλατιά συμμαχία είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή, το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στο μαύρο μπλοκ αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων – ΕΕ – μονοπωλίων. Μην υποχωρείς! Μη συμβιβάζεσαι! Διάλεξε το δρόμο της αμφισβήτησης, της αντεπίθεσης.

      2 Οκτώβρη 2020ΚΟ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: